de heer B. (Bouke) Wielenga

de heer B. (Bouke) Wielenga

Foto van de heer B. (Bouke) Wielenga

Contact informatie

Logo van VVD
Fractie: VVD Periode: van: 11 maart 2010 tot: Website: www.vvdnoordoostpolder.nl Functie: Raadslid
Logo van Raadscommissie WO
Commissie: Raadscommissie WO Periode: van: tot: Functie: Raadslid

Ik ben Bouke Wielenga, 58 jaar. Tot op de dag van vandaag wonende op een boerderij aan de Lindeweg vlakbij het groendorp Luttelgeest. Na 20 jaar akkerbouwen heb ik rond de millenniumwisseling de keuze gemaakt om mijn werk naar buiten de dampalen te verplaatsen in de agrarische makelaardij.

Als echte polderman werk ik graag met en onder de mensen. Sinds mijn 16e levensjaar ben ik als vrijwilliger en bestuurlijk actief op dorps- en polderniveau. De laatste 9 jaar als dorpsvoorzitter. De vraag vanuit de politiek werd voor mij daarna een uitdaging.

Ervaring, mijn no-nonsense mentaliteit, kennis van de polder (zowel van het buitengebied alsook van Emmeloord) kan ik inbrengen als volksvertegenwoordiger. Volksvertegenwoordiger zijn zoals bedoeld: helder, begrijpelijk, dicht bij de mensen.

Ik doe dit als VVD’er omdat ik me kan vinden in hun liberale uitgangspunten. In het bijzonder de vrijheid, gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid van het individu en een verminderde regelgeving voor ons allemaal. Voorop staat altijd het belang van onze Noordoostpolder!

Ik ben te bereiken via tel.nummer: 06 553 44 926