de heer H. (Huib) van der Wal

de heer H. (Huib) van der Wal

Foto van de heer H. (Huib) van der Wal

Contact informatie

Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Huib van der Wal (58)

Mijn naam is Huib van der Wal, geboren en getogen polderbewoner. Getrouwd met Lian Langedijk (docente in het onderwijs, ook een geboren en getogen polderbewoonster) en trotse vader van twee zonen. Betrokkenheid bij de mensen in mijn omgeving heb ik altijd gehad. Nu is voor mij het moment gekomen om me als burgerraadslid voor onze mooie polder in te zetten.

Sport is belangrijk in mijn leven. Ik hou van fietsen, wandelen, hardlopen en speelde in mijn jonge jaren twaalf jaar in het eerste van Flevo Boys, waarvoor ik later diverse bestuursfuncties vervulde. Ook buiten de sport heb ik mijn steentje aan de opbouw van de gemeenschap bijgedragen, onder meer door bestuursfuncties in de Stichting Kinderopvang Noordoostpolder, Junior Kamer Groot Schokland, Bedrijven Actief Noordoostpolder en Stichting Canon De Noordoostpolder. Een andere hobby is (lokale) geschiedenis. Van mijn hobby kan ik soms mijn werk maken. Als zelfstandig tekstschrijver heb ik tientallen boeken over lokale geschiedenis geschreven.

Voor ONS zal ik me focussen op de commissie woonomgeving en op sport en onderwijs. Ik weet als geen ander hoe belangrijk sportverenigingen zijn voor sociale cohesie, zingeving, een gezond lijf, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer. In al die jaren in de polder heb ik duizenden polderbewoners leren kennen. Die contacten wil ik als burgerraadslid intensiveren, zodat ik exact weet wat er speelt. Ik zal een burgerraadslid zijn dat nauw contact heeft met polderbewoners, een lokale politicus die wil verbinden en wil samenwerken.