de heer H.M. (Hylke) Hekkenberg

de heer H.M. (Hylke) Hekkenberg

Foto van de heer H.M. (Hylke) Hekkenberg

Contact informatie

Logo van GroenLinks
Fractie: GroenLinks Periode: van: 28 maart 2018 tot: Functie: Fractievoorzitter
Logo van Raadscommissie WO
Commissie: Raadscommissie WO Periode: van: tot: Functie: Raadslid

Mijn naam is Hylke Hekkenberg. Ik ben 32 jaar en woon met mijn vriendin en 2 kleine meisjes in het mooie dorp Kraggenburg. Ik ben opgegroeid bij Tollebeek en heb tien jaar lang in Marknesse gewoond.

Bij de komende verkiezingen ben ik lijsttrekker voor GroenLinks. De afgelopen drie jaar ben ik raadslid geweest voor de fractie PvdA-GroenLinks. Daarvoor was ik vijf jaar lang burgerraadslid. Ik ben in de politiek gegaan omdat ik het een goed middel vind om iets te veranderen in de samenleving. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat het lukt om iets in beweging te zetten. Daar ga ik graag mee door.

Toen 7 jaar geleden bekend werd dat er plannen waren om in de Nop naar schaliegas te gaan boren, nam ik het initiatief om hier tegen in verzet te komen. Hier ben ik sindsdien behoorlijk druk mee geweest. Als een van de trekkers van het vorig jaar opgerichte Netwerk Noordoostpolder Energieneutraal zet ik me ook in voor projecten die gericht zijn op duurzame energie. Verder werk ik in de biologische landbouw, zit ik in een werkgroep die zich inzet voor de oprichting van een voedselbos in Emmeloord en ben ik vrijwilliger bij het OORD festival.

Op het Windesheim heb ik de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming gedaan , een brede studie die gericht is op het organiseren van maatschappelijke veranderingsprocessen. Als vrijwilliger heb ik me ingezet voor de huttenbouwweek, Culturele broedplaats het Waterlab, Marknesse Duurzaam, Scouting Emmeloord, stichting Enjuba en jongerenorganisatie Gewoon-Doen. Ik vind het belangrijk om sociaal-maatschappelijk actief te zijn en beleef hier veel plezier aan.

Mijn belangrijkste focus is het versnellen van de energietransitie. Het oplossen van klimaatverandering is de grootste uitdaging van deze tijd, daar zet ik me met veel energie voor in.
Ik kom graag met eigen ideeën en met concrete voorstellen die morgen al kunnen worden uitgevoerd. Ideeën genoeg!

Ik hou van de Noordoostpolder en draag graag mijn steentje bij!