de heer J.A.E. (Jan) de Boer

Naam: de heer J.A.E. (Jan) de Boer

Commissielid, Raadscommissie SLZ
Commissielid, D66
Raadscommissie SLZ Commissielid Bekijk pagina

Algemeen

 

 

Als burgerraadslid voor D66 en lid van de commissie samenlevingszaken  wil ik mij graag aan u voorstellen.

Ik ben Jan de Boer, 49 jaar oud en getrouwd met Angela. Samen zijn we de trotse ouders van 4 kinderen. Sinds 2016 zijn we woonachtig in Emmeloord.

In mijn dagelijks leven ben ik als marineofficier en onderwijskundige werkzaam bij het Ministerie van Defensie.

 

Als nieuwe bewoner van de polder, voel ik mij thuis binnen deze samenleving die in mijn beleving zeer kleurrijk is in cultuur, meningen en opvattingen. Ik wil mij graag dienstbaar opstellen om deze aspecten te bundelen tot positieve ervaringen bij de polderbewoners. Daarom wil ik mij als burgerraadslid graag inzetten om meer te kunnen bereiken in de Noordoostpolder!

Het sociaal-liberaal gedachtegoed van onze partij is daarbij het kompas voor verduurzaming, samenwerking , ontwikkeling en ontplooiing!

 

Met gevoel voor realiteit zoek ik daarbij graag de dialoog en heb oog voor wat mensen zelf kennen, kunnen en zijn. Daarin ligt de kracht om onze samenleving leefbaar te houden en verder te ontwikkelen! De polder is een gebied waar pioniers met innovatieve ideeën gedijen. Het biedt heel veel mogelijkheden voor positieve maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, sport en zorg.

 

Persoonlijke leiderschap van mensen zie ik vertaald in duurzaam ondernemerschap. Mensen zijn tot meer in staat dan zijzelf vaak beseffen. Waardering voor wat mensen denken en doen is een basis om constructief te kunnen zijn. Mensen willen gehoord worden en dat is wat ik als belangrijkste taak zie in het politieke domein; actief luisteren wat mensen te zeggen hebben!  Immers, `luisteren kan zoveel zeggen`! Het biedt voor de politiek het kompas om de juiste koers te kunnen varen!

 

De ruimte die onze polder biedt moet mensen het gevoel van vrijheid geven voor henzelf en hun omgeving. Een omgeving die ruimte kan bieden voor duurzame en innovatieve landbouwtechnologie, wonen en bouwen, werkgelegenheid, onderwijs, veiligheid en vrijheid in verbondenheid!

 

Het ‘poldermodel’ is daarbij hèt model om te verbinden en gezamenlijk doelen na te streven. Mensen met latent talent moeten uitgedaagd worden en mensen die het sociaal maatschappelijk moeilijk hebben moeten ´uit de klei getrokken worden`; de stip op de horizon moet voor iedereen zichtbaar zijn in deze mooie polder!

De uitdaging om daaraan mee te werken ga ik graag aan!

Nevenfuncties

  • Marine officier, Ministerie van Defensie (betaald)

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Commissielid, Raadscommissie SLZ
  • Actieve functie Commissielid, D66
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens