de heer W.C. (Wiemer) Haagsma

de heer W.C. (Wiemer) Haagsma

Foto van de heer W.C. (Wiemer) Haagsma

Contact informatie

Logo van Politieke Unie
Fractie: Politieke Unie Periode: van: 30 maart 2022 tot: Website: www.punop.nl Functie: Fractievoorzitter
Logo van Raadscommissie WO
Commissie: Raadscommissie WO Periode: van: 31 mei 2022 tot: Functie: Raadslid

Ik ben Wiemer Haagsma, in 1956 geboren in het mooie Gaasterland en in 1965 met mijn ouders verhuisd naar de Voorsterweg bij Marknesse. Na de lagere school in Marknesse en de CSG in Emmeloord heb ik de PABO in Sneek gevolgd. Ik ben mijn carrière als ‘meester’ gestart in Staphorst. Toen ik daar ruim 20 jaar voor de klas had gestaan ben ik overgestapt naar De Lichtboei in Emmeloord en vervolgens naar het Emelwerda College in Emmeloord. Zo was ik terug op de school waar ik de Havo gevolgd heb.

Ik heb samen met mijn vrouw enkele jaren in Staphorst gewoond, maar toen we de kans kregen om een woning aan de Voorsterweg te kopen hebben we dat snel gedaan. ‘Buiten wonen’ bevalt ons beter prima. Wij hebben drie kinderen die inmiddels uitgevlogen zijn.

Ik ben enkele periodes raadslid geweest en de afgelopen twee termijnen was ik wethouder. Ik was van plan om nu te stoppen, maar omdat ik veel voorkeursstemmen kreeg heb ik toch besloten weer plaats te nemen in de raad.

“Denk mee als er veranderingen in je omgeving plaatsvinden”, dat is voor mij de reden geweest waarom ik indertijd naar het gemeentehuis ging. Ik bemoeide me met plannen voor het Waterloopbos. Ik heb toen ervaren hoe belangrijk het is dat raadsleden echt luisteren naar bewoners. Luisteren betekent niet dat je iedereen gelijk geeft, als je een afwijzing maar met argumenten onderbouwt.

De slogan van de Politieke Unie is “Denken in kansen”. Wij zoeken graag naar mogelijkheden om plannen van initiatiefnemers  mogelijk te maken. Zo’n zoektocht levert energie en creativiteit op. Een regeltje zoeken waarmee je een initiatief verbiedt levert ook energie op, maar dat is negatieve energie en daarmee help je elkaar niet vooruit. Ons verkiezingsprogramma heeft de titel; “Denken in kansen. Met hart voor U én onze polder”. Op onze slogan en de titel van ons programma kunt u mij en andere fractieleden aanspreken.

Doe dat gerust! 06-22634229

Laatste tweets

 • Profielfoto van Twitteraccount: de heer W.C. (Wiemer) Haagsma

  RT @pietjeb03858021: @JoostNiemoller Omvolkskrant🤧

  25-12-2020

 • Profielfoto van Twitteraccount: de heer W.C. (Wiemer) Haagsma

  Dit vogeltje vloog vanmorgen tegen ons raam. Behoorlijk dizzy. Nadat ik hem op een schuttingpaal had gezet kwam hij… twitter.com/i/web/status/1…

  10-08-2020

 • Profielfoto van Twitteraccount: de heer W.C. (Wiemer) Haagsma

  RT @mevrouwboekhout: Interview met @wiemerchaagsma @GemeenteNOP over de kosten Omgevingswet

  26-06-2020

 • Profielfoto van Twitteraccount: de heer W.C. (Wiemer) Haagsma

  RT @SjoerddeB: De test van de gemeenteraad Noordoostpolder om digitaal te vergaderen begint met een voorzichtig zingen voor het jarige raad…

  03-04-2020

 • Profielfoto van Twitteraccount: de heer W.C. (Wiemer) Haagsma

  RT @Bernhardplanten: #stayhome #socialdistancing Tips om dit #weekend #thuis van het mooie weer te genieten: - In je #tuin werken. - Neem…

  03-04-2020

Meer tweets van de heer W.C. (Wiemer) Haagsma