H.M. Hekkenberg

Naam: H.M. Hekkenberg

Raadslid, GroenLinks
Raadslid, Raadscommissie WO
h.hekkenberg@noordoostpolder.nl
Raadslid Actief sinds 15 jan. 2024 Bekijk pagina

Algemeen

Mijn naam is Hylke Hekkenberg. Ik ben geboren in 1985 en woon met mijn vrouw en 3 kinderen in het mooie dorp Kraggenburg. Ik ben opgegroeid bij Tollebeek en heb tien jaar lang in Marknesse gewoond.

Ik zit sinds 2010 in de lokale politiek. Eerst ben ik vijf jaar lang burgerraadslid geweest en sinds 2025 ben ik gemeenteraadslid. Ik ben de politiek ingegaan om me in te zetten voor duurzaamheid. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat het lukt om iets in beweging te zetten. Daar ga ik graag mee door.

Naast de politiek heb ik me op veel andere manieren ingezet voor duurzaamheid. Toen in 2010 bekend werd dat er plannen waren om in de Nop naar schaliegas te gaan boren, nam ik het initiatief om hier tegen in verzet te komen en heb ik SchaliegasVrij Noordoostpolder opgericht. Ik heb me ingezet voor het oprichten de bewonersgroep Marknesse Duurzaam en van het Netwerk Noordoostpolder Energieneutraal dat werkt aan projecten die gericht zijn op duurzame energie. Verder heb ik jarenlang in de biologische landbouw gewerkt en heb ik in de werkgroep van het Voedselbos Emmeloord gezeten. In mijn dagelijkse werk ben ik projectleider aardgasvrije dorpen in Gemeente De Fryske Marren, een uitdagende baan waarbij ik bewonersgroepen help om hun eigen dorp aardgasvrij te maken.

Naast duurzaamheid streef ik ook andere maatschappelijke doelen na. Op het Windesheim heb ik de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming gedaan, een brede studie die gericht is op het organiseren van maatschappelijke veranderingsprocessen. Als vrijwilliger heb ik me ingezet voor de huttenbouwweek, Culturele broedplaats het Waterlab, Marknesse Duurzaam, Scouting Emmeloord, stichting Enjuba en jongerenorganisatie Gewoon-Doen. Ook ben ik sinds het eerste jaar vrijwilliger bij het OORD festival. Ik vind het belangrijk om sociaal-maatschappelijk actief te zijn en beleef hier veel plezier aan.

Mijn belangrijkste focus in de gemeenteraad is het versnellen van de energietransitie. Het oplossen van klimaatverandering is de grootste uitdaging van deze tijd en de tijd die we hebben is steeds korter. Daarom zet ik me hier met veel energie voor in. Andere onderwerpen waar ik op focus zijn het vergroten van de biodiversiteit en de overgang naar een circulaire economie. Ik kom graag met eigen ideeën en met concrete voorstellen die morgen al kunnen worden uitgevoerd. Ideeën genoeg!

Ik hou van de Noordoostpolder en draag graag mijn steentje bij!

Nevenfuncties

  •  Beleidsmedewerker Duurzaamheid, gemeente De Fryske Marren (betaald)
  • Vrijwilliger OORD-festival (onbetaald)

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 15 jan. 2024 Raadslid, GroenLinks
  • Actieve functie Raadslid, Raadscommissie WO

2024

  • 30 mrt. 2022 - 15 jan. 2024 Fractievoorzitter, GroenLinks

2022

  • 28 mrt. 2018 - 30 mrt. 2022 Fractievoorzitter, GroenLinks

2018

  • 29 jan. 2015 - 28 mrt. 2018 Raadslid, Raadscommissie BFE
  • 26 jan. 2015 - 28 mrt. 2018 Raadslid, GroenLinks
  • 26 jan. 2015 - 28 mrt. 2018 Raadslid, Raadscommissie WO

2015

  • 01 jan. 2010 - 25 jan. 2015 Burgerraadslid, GroenLinks
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Stemmingen

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens