mevrouw J. (Jozé) Deen-Menu

mevrouw J. (Jozé) Deen-Menu

Foto van mevrouw J. (Jozé) Deen-Menu

Contact informatie

Logo van Politieke Unie
Fractie: Politieke Unie Periode: van: 24 februari 2020 tot: Website: www.punop.nl Functie: Raadslid
Logo van Raadscommissie BFE
Commissie: Raadscommissie BFE Periode: van: 24 februari 2020 tot: Functie: Raadslid

Mijn naam is Jozé Deen - Menu. Ik ben geboren in Bant als dochter van een polderpionier. Het grootste deel van mijn leven heb ik in de Noordoostpolder gewoond. Ik voel mij dan ook een echt poldermens. De plaats waar ik met plezier woon is Marknesse. Ik ben getrouwd met Clemens en wij hebben samen 2 zonen: Joost en Mathijs.

Jarenlang heb ik als verpleegkundige in een ziekenhuis in Zwolle gewerkt. Daarna ben ik als leidinggevende in de ouderenzorg gaan werken. Ik heb hier vele jaren met plezier gewerkt en vond het een voorrecht. Zo kon ik mede respect tonen voor de generatie die heeft meegeholpen om onze polder op te bouwen.

Naast mijn werk was ik actief als vrijwilliger in besturen van scholen en gezondheidsinstellingen, en in het bestuur en de commissies van dorpsbelang Marknesse. Daardoor had ik persoonlijke en bestuurlijke contacten met vele polderbewoners. Zo raakte ik geïnteresseerd in de lokale politiek. Toen de lokale partij Politieke Unie mij vroeg of ik me voor hen wilde inzetten. Mijn antwoord was direct: ‘ja’.

De reden hiervoor is dat ik me erg betrokken voel bij de polder. Daarom wil ik graag meedenken en beslissen over onze leef- en werkomgeving. Om zo met elkaar te zorgen voor een fijne omgeving, net zoals de polderpioniers dat deden.

In 2018 begon ik als burgerraadslid voor de Politieke Unie binnen de commissie samenlevingszaken. Dit was een mooie start in de politiek. Na verschuivingen binnen de fractie van de Politieke Unie, werd ik op 24-2-2020 beëdigd als raadslid en lid van de commissie Bestuur, financiën en economie.

Heeft u vragen of wilt u iets met mij delen? Neem dan gerust contact met mij op door te mailen naar j.deen@noordoostpolder.nl.