nieuws

Lees hier het jaarverslag 2021 van de gemeenteraad Noordoostpolder.

Periode: 2022

Jaar geselecteerd: 2022

2022 2021 2020 2019 2018 2017

Gemeenteraad niet zorgeloos ondanks goede financiële positie

05 juli 2022

Ondanks de goede financiële positie van de gemeente Noordoostpolder, bepleiten veel partijen voor een zuinig beleid. Dat bleek maandag bij de behandeling van de jaarrekening en de perspectiefnota. Onder meer Berthoo Lammers (ONS) wijst op de vele onzekerheden in de wereld, zoals de inflatie en de oorlog in Oekraïne die ook de gemeente in de portemonnee kunnen raken.

Lees meer

ChristenUnie-SGP krijgt een pumptrackbaan door de gemeenteraad

05 juli 2022

Emmeloord krijgt binnen afzienbare termijn een pumptrackbaan. Dat is een soort kruising tussen een crossbaan en een skatepark. ChristenUnie-SGP kreeg maandag een nipte meerderheid in de gemeenteraad achter een ingediende motie. Die roept het college op om 100.000 euro uit te trekken voor de voorziening.

Lees meer

Onderzoek naar huiselijk geweld in de polder

05 juli 2022

De gemeente gaat onderzoek doen naar de toename van huiselijk geweld in de Noordoostpolder. Bijna de volledige gemeenteraad schaarde zich maandag achter een motie van ChristenUnie-SGP en Politieke Unie.

Lees meer

Grote boerenopkomst in het gemeentehuis: gemeenteraad Noordoostpolder: ‘Kabinet moet terug naar de tekentafel’

05 juli 2022

De gemeenteraad van Noordoostpolder vindt dat het kabinet terug moet naar de tekentafel met het bekritiseerde stikstofbeleid. Een ruime meerderheid van de partijen schaart zich maandagavond achter een motie van het CDA. PvdA, GroenLinks en D66 bepleiten ook meer perspectief voor de agrarische sector, maar vielen over woorden als ‘kaalslag’.

Lees meer

Sanne van Steenbergen wordt de nieuwe jeugdburgemeester

23 juni 2022

Sanne van Steenbergen uit Emmeloord is aankomend schooljaar de nieuwe jeugdburgemeester van Noordoostpolder. Sanne is gistermiddag gekozen uit de in totaal vijf kandidaten die aanwezig waren tijdens de selectiemiddag in het gemeentehuis.

Lees meer

Bespreking coalitieakkoord: coalitie blij met ‘de ruimte’, oppositie mist visie

02 juni 2022

Waar de coalitiepartijen vooral 'trots' zijn op de ruimte die ze de gemeenteraad bieden, missen de nieuwe oppositiepartijen CDA en ChristenUnie-SGP een 'visie op de samenleving'.

Lees meer

Hoe stem ik?

01 januari 2022

Onlangs heeft u uw stempas(sen) ontvangen. Hiermee kunt u in elk stembureau binnen de gemeente stemmen. Op de stempas vindt u informatie over het dichtstbijzijnde stembureau en over wat u kunt doen als u zelf niet in de gelegenheid bent om te stemmen. Op deze site en achterop de kandidatenlijst vindt u een overzicht van alle stembureaulocaties. Wilt u op een bijzondere locatie stemmen? Stem dan in de Poldertoren!

Lees meer

Op wie stem ik?

01 januari 2022

Op wie stem ik

Lees meer

Waar stem ik?

01 januari 2022

In Noordoostpolder hebben we 26 stembureaulocaties. Hier kunt u uw stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum. Om het u makkelijk te maken vindt u op de stempas het adres van een stembureau bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen.

Lees meer