nieuws

Lees hier het jaarverslag 2021 van de gemeenteraad Noordoostpolder.

Periode: 2023

Jaar geselecteerd: 2023

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017

Meerderheid gemeenteraad deelt inflatiezorgen ChristenUnie-SGP niet

21 november 2023

NOORDOOSTPOLDER – Een meerderheid van de gemeenteraad deelt de inflatiezorgen van Sjoerd de Boer niet. De fractievoorzitter van ChristenUnie-SGP waarschuwt dat de gemeente voor de subsidies aan maatschappelijke organisaties een te lage inflatiecorrectie gebruikt. “En daarmee voert u een verkapte bezuiniging door”, vindt De Boer.

Lees meer

Van der Horst krijgt opnieuw te weinig handen op elkaar voor uitbreiding minimaregelingen

21 november 2023

NOORDOOSTPOLDER – Yosef van der Horst (ChristenUnie-SGP) probeerde tijdens de begrotingsbehandeling opnieuw de doelgroep voor de minimaregelingen in de Noordoostpolder te vergroten. Opnieuw kreeg hij vanuit de gemeenteraad veel sympathie, maar uiteindelijk te weinig medestanders.

Lees meer

COA gaat grond geschrapt aanmeldcentrum verkopen

21 november 2023

NOORDOOSTPOLDER – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat de grond verkopen waarop mogelijk een aanmeldcentrum voor nareizigers van vluchtelingen zou komen. Dat antwoordde wethouder Van Steen maandag op vragen van Marien van der Slikke (CDA).

Lees meer

Minder regels voor het uiterlijk van gebouwen

21 november 2023

NOORDOOSTPOLDER – Polderbewoners krijgen meer ruimte om zelf te bepalen hoe hun gebouwen eruit zien. Dat is het resultaat van de nieuwe Beleidsregel uiterlijk bouwwerken die de gemeenteraad unaniem vaststelde. Discussie over het nieuwe beleid was er niet. De gemeenteraad beschouwde dat als een hamerstuk.

Lees meer

Geen aanpassing tarieven restafval, wel korting op afvalstoffenheffing

21 november 2023

NOORDOOSTPOLDER – Paul Ringelberg probeerde maandag tevergeefs om de tarieven voor het aanbieden van restafval omlaag te brengen. Het nieuwe raadslid van ChristenUnie-SGP vindt een prijsstijging van 18 procent veel te hoog. Buiten zijn eigen partij had Ringelberg echter geen medestanders.

Lees meer

Speelplekken moeten geschikt zijn voor alle kinderen

21 november 2023

NOORDOOSTPOLDER – Gemeente Noordoostpolder kijkt bij de realisatie van nieuwe speelplekken of die geschikt zijn voor kinderen met en zonder beperking. Bijna de hele gemeenteraad steunde een amendement van Politieke Unie die meer aandacht wil voor deze vorm van inclusiviteit.

Lees meer

Gemeenteraad: pak de regierol bij ontwikkeling Het Vlie

21 november 2023

EMMELOORD – De gemeenteraad wil dat wethouder Werkman een regierol pakt bij de ontwikkeling van Gezondheidscentrum Het Vlie in Emmeloord. Ook moet de wethouder meer communiceren over de vorderingen van de plannen. Een meerderheid van de partijen schaarde zich tijdens de begrotingsbehandeling achter een amendement van Politieke Unie en ChristenUnie-SGP.

Lees meer

Politiek krijgt najaarsplantje als bijdrage aan klimaatadaptatie

21 november 2023

NOORDOOSTPOLDER – De gemeenteraadsleden gingen maandagavond met een najaarsplantje naar huis. Met dat cadeautje van het College van B en W kunnen ze zelf een bescheiden bijdrage leveren aan klimaatadaptatie. “Tobias van Dijk van ChristenUnie-SGP zei in de commissie dat we zelf het goede voorbeeld moeten geven. Daar draagt dit plantje aan bij”, glimlacht wethouder Van Amersfoort.

Lees meer

CDA vindt centrum onveilig

21 november 2023

EMMELOORD – Volgens het CDA vinden veel automobilisten en wandelaars de nieuwe inrichting van het centrum tussen Paardenmarkt en de Jumbo onoverzichtelijk en onveilig. Raadslid Geerts vroeg daarom of het college maatregelen gaat nemen. Hij zou graag meer verlichting of tijdelijke belijningen zien die duidelijk maken dat automobilisten de 'shared space'-zone naderen.

Lees meer

Rekenkamer Noordoostpolder: Aanpak ondermijning krijgt te weinig aandacht

31 oktober 2023

De rekenkamer van de gemeente Noordoostpolder heeft onderzoek gedaan naar de aanpak van ondermijning door de gemeente en de bekendheid hier van bij de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie. Ondermijning van de democratische rechtsorde is een probleem dat landelijk veel aandacht krijgt.

Lees meer

Nieuwe toekomst voor oudste straten Emmeloord

06 oktober 2023

Ondanks dat veel partijen ‘worstelen’ met de plannen van woningbouwvereniging Mercatus, stemden ze maandagavond toch in met een nieuwe toekomst voor de Rietstraat en de Zeebiesstraat. Dat betekent dat de woning in de oudste straten van Emmeloord gesloopt worden en dat daarna nieuwbouw volgt.

Lees meer

Tijdelijk 110 alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Luttelgeest

06 oktober 2023

Het AZC in Luttelgeest vangt vier weken lang 32 extra alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV’s) op. Deze groep bestaat nu in totaal uit 110 mensen. Eerder was namelijk al bekend dat buiten het gebruikelijke aantal van vijftig nog eens dertig jongeren tot het einde van dit jaar in Luttelgeest wonen.

Lees meer

Gemeenteraad laat ‘mooie kans’ Poldertoren niet voorbij gaan

06 oktober 2023

De Poldertoren wordt niet alleen opgeknapt, maar ook geschikt gemaakt voor gebruik en verhuur van commerciële ruimtes. Alle partijen in de gemeenteraad steunden maandag een nieuwe toekomst voor het middelpunt van de Noordoostpolder. Ook komt er een onderzoek naar de mogelijke huisvesting van een cultureel-historisch centrum in de toren.

Lees meer

‘Betrokken idealist’ Simonse neemt afscheid

06 oktober 2023

De gemeenteraad nam maandagavond afscheid van raadslid en oud-wethouder Anjo Simonse. De Emmeloorder gaat aan de slag als directiesecretaris en regioverbinder van de gemeente Urk. Die functie is niet te verenigen met het raadslidmaatschap.

Lees meer

Gemeenteraad wil snelheid Espelerweg niet omlaag

06 oktober 2023

Als het aan de gemeenteraad van Noordoostpolder ligt, blijft de snelheid op de Espelerweg ook na volgend jaar 80 kilometer per uur. Een meerderheid van de partijen schaarde zich maandagavond achter een motie van CDA, Politieke Unie en ONS. Zij willen dat het college met de provincie in gesprek gaat over de weg.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen 30 en 31 oktober

04 oktober 2023

Luister nu de podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van maandag 30 en dinsdag 31 oktober. De burgemeester neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt.

Lees meer