nieuws

Lees hier het jaarverslag 2021 van de gemeenteraad Noordoostpolder.

Periode: 2023

Jaar geselecteerd: 2023

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017

Podcast commissievergaderingen 26 en 27 juni

07 juni 2023

Burgemeester De Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 26 en 27 juni. De burgemeester neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en deze in de podcast toelichten.

Lees meer

Gemeenteraad neemt afscheid van Gerda Knijnenberg

06 juni 2023

De gemeenteraad nam maandagavond afscheid van Gerda Knijnenberg. Het raadslid van ChristenUnie-SGP heeft een nieuwe baan die volgens haar niet te combineren valt met het raadslidmaatschap. Knijnenberg zat sinds 2018 in de gemeenteraad.

Lees meer

Gemeenteraad wil weten wat deelname aan Regio Zwolle precies oplevert

06 juni 2023

De gemeenteraad wil een beter inzicht in wat deelname aan Regio Zwolle precies oplevert voor de Noordoostpolder. Alle partijen steunden een amendement van Politieke Unie, CDA en ChristenUnie-SGP waarin ze het college oproepen om dit najaar met een overzicht te komen.

Lees meer

Gemeenteraad ziet niets in onderzoek naar kleine kernreactor

06 juni 2023

De gemeenteraad heeft zeker voorlopig geen behoefte aan een onderzoek. naar de kansen van een Small Modular Reactor (SMR). Volgens VVD en Politieke Unie zou gemeente Noordoostpolder zich bij het Rijk ‘proactief moeten aanbieden’ als mogelijke locatie voor zo’n kleine kernreactor.

Lees meer

Vacature: lid van de rekenkamer Noordoostpolder

23 mei 2023

Er ontstaat per juni 2023 een vacature voor een lid van de rekenkamer. Lees hier meer over de vacature.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen 22 mei

12 mei 2023

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 22 mei. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten

Lees meer

Pas op de plaats voor vergunningen huisvesting arbeidsmigranten

09 mei 2023

Gemeente Noordoostpolder neemt per direct geen aanvragen meer in behandeling voor huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente. De gemeenteraad wil dat er eerst beleid komt voor de huisvesting van de buitenlandse werknemers. Alle partijen schaarden zich maandagavond achter een motie van CDA, ONS en ChristenUnie-SGP.

Lees meer

Gemeente staat open voor gesprek met autocrossers

09 mei 2023

Gemeente Noordoostpolder staat open voor een gesprek met autocrossers. Dat antwoordde wethouder Verduin maandagavond op vragen van Alex Tuinenga (Politieke Unie). Die vroeg aandacht voor de autocrossers die steeds moeilijker geschikte terreinen kunnen vinden. Dorpscrossen staan daardoor onder druk.

Lees meer

Politieke Unie vraagt aandacht voor lange wachttijden Wmo

09 mei 2023

Gemeente Noordoostpolder probeert op verschillende manieren de wachtlijsten voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) omlaag te brengen. Dat antwoordt wethouder Werkman op vragen van Arja Heerspink (Politieke Unie).

Lees meer

Veehouders die verduurzamen mogen uitbreiden

09 mei 2023

Veehouders in de Noordoostpolder met bedrijven die kleiner zijn dan 2.500 m² mogen die uitbreiden tot maximaal 4500 m². Ze moeten dan wel voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. De gemeenteraad ging maandagavond akkoord met het voorstel van het college. Alleen GroenLinks stemde tegen.

Lees meer

Jeugdburgemeester gezocht!

04 mei 2023

De gemeente Noordoostpolder zoekt voor het schooljaar 2023-2024 een jeugdburgemeester. De jeugdburgemeester komt uit Noordoostpolder, is niet op zijn of haar mondje gevallen en vindt het leuk om met of namens de burgemeester de gemeente te vertegenwoordigen. Zoals bij festivals, op de Boomplantdag, tijdens Koningsdag en bij de ontvangst van Sinterklaas.

Lees meer

Snelheid in de polder gaat omlaag

04 april 2023

Automobilisten moeten binnenkort in de Noordoostpolder hun gaspedaal minder diep intrappen. De gemeenteraad is akkoord met een snelheidsverlaging. Behalve op de provinciale wegen wordt buiten de kernen de maximumsnelheid straks 60 kilometer per uur, daar binnen 30 kilometer per uur. Politieke Unie en VVD zijn daar niet blij mee.

Lees meer

Alleen ChristenUnie-SGP stemt tegen startnotitie verkennend onderzoek coffeeshop

04 april 2023

Gemeente Noordoostpolder gaat een verkennend onderzoek uitvoeren naar de komst van een coffeeshop in de polder. De gemeenteraad stemde maandag in met de startnotitie over dit onderwerp. Alleen ChristenUnie-SGP is tegen. De fractie wil een 'drugsvrije samenleving' en vindt een coffeeshop daarin niet passen.

Lees meer

Definitief onderzoek naar culturele huisvesting

04 april 2023

De gemeenteraad ging maandagavond na wat aanpassingen akkoord met de startnotitie Cultuurhuisvesting. Dat betekent dat er een onderzoek komt naar een accommodatie voor meerdere culturele organisaties.

Lees meer

Gemeenteraad zwaait Marian Uitdewilligen uit

04 april 2023

De gemeenteraad heeft maandagavond afscheid genomen van Marian Uitdewilligen. De voormalig wethouder en fractievoorzitter van het CDA vertrekt naar Provinciale Staten. Ook daar wil ze de belangen van de Noordoostpolder gaan behartigen.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen 17 april

03 april 2023

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 17 april. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten

Lees meer

Raadsleden Schrijver en Kromkamp beginnen nieuwe politieke partij en scheiden zich af: Kleurrijk Noordoostpolder is een feit

28 maart 2023

Gezien de recente ontwikkelingen in Noordoostpolder hebben raadsleden Sandra Schrijver (voormalig GroenLinks) en André Kromkamp (voormalig VVD) zich afgescheiden: samen zijn zij een nieuwe partij begonnen, Kleurrijk Noordoostpolder.

Lees meer

Informatiebijeenkomst stikstof en PAS-melders met gedeputeerde Harold Hofstra van provincie Flevoland

22 maart 2023

Op donderdag 23 maart om 19.30 uur organiseren we een #informatieavond in het gemeentehuis van Noordoostpolder over #stikstof en de problematiek rondom PAS-melders. Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen en meer te weten te komen over de stand van zaken rondom het gebiedsproces stikstof.

Lees meer

Uitnodiging Gast van de Raad op maandag 3 april

13 maart 2023

Politiek: dichtbij of ver weg? Kom eens langs bij een vergadering van de gemeenteraad. De gemeenteraad behandelt veel onderwerpen die jou als inwoner van Noordoostpolder aangaan. Maar hoe werkt dat eigenlijk in de gemeenteraad? En hoe kun je invloed uitoefenen? De raadsleden leggen het je graag uit.

Lees meer