18 sollicitanten voor jeugdburgemeester

Gepubliceerd op: 07 juni 2021 20:06

 

Gemeente Noordoostpolder zoekt voor het schooljaar 2021- 2022 een nieuwe jeugdburgemeester. Maar liefst 18 kinderen gaven gehoor aan de oproep om te solliciteren. De jeugdburgemeester vertegenwoordigt de gemeente, samen met de burgemeester, bij officiële gebeurtenissen en heeft daarnaast een eigen project om de gemeente nog aantrekkelijker te maken.

Nieuwe start na corona
Het schooljaar 2019 -2020 en 2020-2021 was Nynke Feenstra jeugdburgemeester. Door de coronasituatie heeft zij veel minder kunnen doen dan ze van plan was. Haar opvolger start na de zomervakantie en de verwachting is dat er dan gelukkig weer meer mogelijk zal zijn. Ideeën zijn er genoeg zo blijkt uit de brieven van de kinderen die hebben gesollicteerd.

Burgemeester Roger de Groot, zelf net als burgemeester begonnen, is enthousiast over het grote aantal sollicitanten. "Ik vind het echt mooi dat er zoveel kinderen zijn die zich willen inzetten voor onze gemeente. Kinderen hebben hele leuke en verfrissende ideeen en kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ik kijk uit naar een leuke samenwerking en weer veel mooie momenten om samen bij aanwezig te zijn."

De kinderen die worden uitgenodigd voor de selectiemiddag op woensdag 7 juli ontvangen hiervan zo snel mogelijk bericht.