CDA en Politieke Unie kritisch op snelheidsverlaging Espelerweg

Gepubliceerd op: 11 juli 2023 11:07

CDA en Politieke Unie stelden maandagmiddag in de gemeenteraad vragen over de snelheidsverlaging op de Espelerweg. De provincie brengt de maximumsnelheid daar bij wijze van proef terug van 80 naar 60 kilometer per uur.

CDA'er Bus denkt dat de maatregelen de veiligheid niet ten goede komen. Hij wijst erop dat de weg is ingericht als 80 kilometerweg en vreest dat de snelheidsverlaging tot irritatie leidt waardoor deze zijn doel voorbij schiet. Volgens Bus zijn omwonenden niet blij met de pilot en vrezen ze dat die een structureel karakter krijgt.

Alex Tuinenga van Politieke Unie vraagt zich af wat de snelheidsverlaging betekent voor het systeem met superblocks waarin de gemeente geld investeert. "Als op alle provinciale wegen de snelheid omlaag gaat, is dat dan geen weggegooid geld?", vraagt Tuinenga zich af. Ook wijst hij erop dat automobilisten nu meer tijd nodig hebben om Espel of Emmeloord te bereiken.

Volgens wethouder Van Amersfoort blijft de Espelerweg nog steeds de snelste verbinding tussen beide kernen. Hij stelt dat uit de pilot juist moet blijken wat de gevolgen van de maatregel zijn. De gemeente blijft ook geloven in de superblocks, zegt de wethouder.