Geen tijdelijke stop op huisvesting arbeidsmigranten in de dorpen

Gepubliceerd op: 18 november 2022 09:11

Huisvesting van arbeidsmigranten in de kernen van de Noordoostpolder blijft gewoon mogelijk. CDA en Politieke Unie kregen donderdagavond in de gemeenteraad geen meerderheid voor een tijdelijke stop. Alleen Hylke Hekkenberg van GroenLinks zag zo'n stop ook zitten.

Volgens Alex Tuinenga (Politieke Unie) zorgen arbeidsmigranten in de wijken en dorpen de laatste tijd voor overlast. Ook wijst hij erop dat door de huisvesting van arbeidsmigranten gezinnen en starters minder kans hebben op de woningmarkt.
Andere partijen vinden het vreemd dat CDA en Politieke Unie het onderwerp nu aankaarten. Binnenkort buigt de gemeenteraad zich al over een evaluatie van het huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten.
Wethouder Toon van Steen ontraadde de motie van beide partijen ook. Een tijdelijke stop op toewijzen van woningen zou volgens hem ook gevolgen hebben voor andere doelgroepen, zoals studenten en statushouders. Hij wijst er bovendien op dat de meeste overlast ontstaat rond illegale situaties, waarin de gemeente geen vergunning heeft afgegeven.