Gemeenteraad: pak de regierol bij ontwikkeling Het Vlie

Gepubliceerd op: 21 november 2023 15:11

EMMELOORD – De gemeenteraad wil dat wethouder Werkman een regierol pakt bij de ontwikkeling van Gezondheidscentrum Het Vlie in Emmeloord. Ook moet de wethouder meer communiceren over de vorderingen van de plannen. Een meerderheid van de partijen schaarde zich tijdens de begrotingsbehandeling achter een amendement van Politieke Unie en ChristenUnie-SGP.

Zij zijn niet gerust op de realisatie van het gezondheidscentrum. "Bij ons ging een belletje rinkelen toen een aantal partners zich terugtrokken uit de plannen. 'Wat betekent dat voor de toekomst?', vroegen we ons af. We zijn te weinig op de hoogte van de ontwikkelingen", deelde Arja Heerspink (Politieke Unie) haar zorgen.

Zij wil dat Werkman beter communiceert om het vertrouwen van de politiek en de inwoners te vergroten. De wethouder komt nu elk kwartaal met een rapportage. Ook moet ze wat de gemeenteraad betreft dus meer een regierol pakken. ONS en PvdA zijn het daarmee niet eens. "Want wij hebben helemaal geen regierol. Het college kan advies geven, maar uiteindelijk zijn het de zorgondernemers die over dit plan gaat", vindt Berthoo Lammers.

Volgens Sjoerd de Boer (ChristenUnie-SGP) klopt dat niet helemaal. "Die regierol hadden we ook niet bij het Dokter Jansen Ziekenhuis, maar dat gebouw hebben we uiteindelijk gekocht. En voor die houding kregen we veel respect. Nu weten we al maanden dat er wat aan de hand is bij Het Vlie, maar informatie daarover hebben we nog nooit gekregen."