Gemeenteraad doet een duurzaam schepje bovenop de Bosbad-miljoenen

Gepubliceerd op: 18 november 2022 09:11

De gemeenteraad trekt nogmaals de portemonnee voor de renovatie van het Bosbad. Alle partijen nemen het voor lief dat de verbouwing geen 14 maar 21 miljoen euro gaat kosten. Unaniem namen ze donderdag ook nog een motie van D66, GroenLinks en ChristenUnie-SGP aan. De gemeenteraad gaat daarmee akkoord met een extra investering van 6 ton in duurzame maatregelen.

"Met gezond verstand kiezen voor een extra schepje duurzaamheid", betitelt Wim van Wegen (D66) het amendement dat het extra geld vrijmaakt. De terugverdientijd van duurzame maatregelen is met de gestegen energiekosten immers korter dan ooit. Alle raadsleden steunen daarom het voorstel. Wethouder Gillissen maakte wel een klein voorbehoud. "Ik wil straks met de installateur overleggen of het technisch allemaal mogelijk is."

De renovatie van het Bosbad gaat zoveel meer kosten vanwege de gestegen kosten in de bouwwereld. Datzelfde geldt voor de realisatie van de zogenoemde VO-campus in Emmeloord, waar straks meerdere onderwijsinstellingen onderdak vinden. Die gaat geen 38, maar 49 miljoen euro kosten. De gemeenteraad maakte donderdagavond ook daarvoor budget vrij.