Gemeenteraad zet streep door plan Paardenweg voor huisvesting arbeidsmigranten

Gepubliceerd op: 06 juni 2024 10:06

De gemeenteraad zette maandagavond een streep door een plan aan de Paardenweg. Daar zou een huisvestingslocatie voor 144 arbeidsmigranten komen, maar een meerderheid van de partijen ziet teveel haken en ogen aan het plan.

Zijn eigen Politieke Unie dacht daar anders over. Tom Langenberg diende een motie in die onder meer de verkeersveiligheid moest verbeteren. CDA'er Marien van der Slikke kwam ook met een voorstel. Hij vond dat de initiatiefnemer in drie dorpen twee woningen, waarin arbeidsmigranten wonen, van de hand moest doen.

Onverantwoord
Uiteindelijk hoefde over beide moties niet gestemd te worden, omdat de gemeenteraad het complete plan afkeurde. "Bij twijfel niet inhalen...", zei Paul Ringelberg van ChristenUnie-SGP. Hij mist voldoende mogelijkheden voor sport en recreatie en twijfelt ook over de veiligheid. "Dit plan is onverantwoord voor omwonenden en de arbeidsmigranten."
VVD'er Halma noemt het stemgedrag van de gemeenteraad 'schokkend'. "De initiatiefnemer heeft alles volgens de regels gedaan, nu zoeken wij allerlei omwegen om toch onze zin te krijgen. Dit is ondernemertje pesten én onbehoorlijk bestuur", zegt Halma. Die kreeg bijval van Lianne Mulder van de PvdA. "Ik ben niet van een ondernemerspartij, maar ik steun de VVD. Het plan voldoet aan alles wat we vragen."
Ook GroenLinks stemde voor. "Ik ben het eens met alle bezwaren tegen dit plan, maar ik sta wel voor behoorlijk bestuur."

Horeca Zwartemeerweg
De gemeenteraad stemde wel in met de komst van een kleinschalig exclusief restaurant en een bed and breakfast aan de Zwartemeerweg 38. "Een mooie herbestemming voor een vrijkomend erf. Dit zet de Noordoostpolder op de kaart", zegt wethouder Van Steen daarover.