Gratis cursus Politiek Actief

Gepubliceerd op: 06 april 2021 15:04

Wilt u weten hoe de gemeenteraad zijn beslissingen neemt? Overweegt u zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022? Wilt u iets in de gemeente voor elkaar krijgen, maar weet u niet hoe? Inwoners van gemeente Noordoostpolder kunnen een gratis cursus Politiek Actief volgen. De cursus wordt in mei en juni gehouden in het gemeentehuis te Emmeloord.

Cursus Politiek Actief
De cursus is voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook voor mensen die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus heel geschikt. Misschien is politiek wel wat voor u? Of voor jou natuurlijk!

Tijdens de avonden worden allerlei onderdelen van het politieke werk uitgelegd. Daarnaast zijn de cursisten aanwezig bij een commissie- en/of gemeenteraadsvergadering en kunnen zij een korte stage lopen bij een politieke partij.
In totaal zijn er vier bijeenkomsten van 19.30-22.00 uur. Iedere bijeenkomst heeft een ander thema:
- Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
- Hoe werkt de gemeente? Hoe kan ik invloed uitoefenen?
- De gemeenteraad
- De gereedschapskist van een raadslid

Aanmelden kan via griffie@noordoostpolder.nl.

Meer weten?
Op woensdagavond 21 april, om 19.00 uur wordt er meer informatie gegeven over de cursus. Iedereen is van harte welkom in het gemeentehuis om te ervaren of de cursus aanspreekt. Hiervoor hoeft u zich van te voren niet aan te melden.

(foto: prodemos.nl)