Ids Hammen wordt de nieuwe jeugdburgemeester

Gepubliceerd op: 08 juli 2021 10:07

Ids Hammen uit Ens is aankomend schooljaar de nieuwe jeugdburgemeester van Noordoostpolder. Ids is gistermiddag gekozen uit de in totaal 7 kandidaten die aanwezig waren tijdens de selectiemiddag in het gemeentehuis.

Om jongeren enthousiast te maken voor het ambt, maakte de gemeenteraad voor de basisscholen een lesbrief over de gemeente. En ook werd er een advertentie en een bericht op sociale media geplaatst. Dat leverde 19 sollicitanten op, waarvan 8 zijn uitgenodigd voor de selectiemiddag. De 7 aanwezige kandidaten mochten zichzelf en hun plannen als jeugdburgemeester gistermiddag presenteren met een filmpje en een muurkrant. Een selectiecommissie van (burger)raadsleden, de huidige jeugdburgemeester Nynke Feenstra en burgemeester Roger de Groot maakten op basis van de presentaties de keuze voor de elfjarige Ids.

De nieuwe jeugdburgemeester neemt het ambt pas aankomende september over van de huidige jeugdburgemeester Nynke Feenstra. In de raadsvergadering van 13 september wordt de nieuwe jeugdburgemeester officieel voor een jaar geïnstalleerd. Tijdens het jaar vervult de jeugdburgemeester een aantal taken en adviseert hij over zaken die kinderen aangaan.

Noordoostpolder heeft al vanaf mei 2015 een jeugdburgemeester. Yfke Osinga vervulde de functie als eerste. Zij benaderde de gemeente met de vraag of een jeugdburgemeester een goed idee zou zijn voor Noordoostpolder.