Inwoners mogen toch meepraten over toekomst Bosbad

Gepubliceerd op: 08 mei 2019 11:05

Inwoners van de Noordoostpolder mogen zich dit jaar buigen over de toekomst van het Bosbad. Die toezegging deed wethouder Haagsma maandagavond op sterk aandringen van de SP die daarbij steun kreeg van andere partijen.

Haagsma vond eerder dat praten met betrokkenen voldoende was. Hij sprak volgens hem met veel partijen over de opknapbeurt die de zwemaccommodatie moet krijgen. Daaruit kwamen twee mogelijke scenario's naar voren: een kleine beurt of een grotere beurt die het Bosbad aantrekkelijker moet maken.

Onderdeel van de laatste optie is een nieuwe zwemzaal met een multifunctioneel bad, een beweegbare bodem en een apart peuterbad. Haagsma wilde beide scenario's verder uitwerken en rond de zomer voorleggen aan de gemeenteraad.

De SP ziet liever dat bewoners kunnen meedenken over het zwembad, ook als ze daarvan nu niet veel gebruikmaken. Meerdere partijen bleken dat min of meer met de SP eens. Haagsma gaat daarom de scenario's wel verder uitwerken, maar legt de plannen ook in de week bij de bevolking.