Jeugdburgemeester Ids heeft zijn ambtsketting

Gepubliceerd op: 14 september 2021 11:09

Dat Ids Hammen uit Ens de nieuwe jeugdburgemeester van gemeente Noordoostpolder zou worden was al in juli bekend, maar nu heeft hij ook zijn ambtsketting. Die kreeg hij maandagavond in de gemeenteraad overhandigd van voorgangster Nynke Feenstra.

Zij was de eerste jeugdburgemeester die twee periodes volmaakte. Oorzaak corona. "Je had veel ideeën. Van inzetten voor kinderen met een beperking tot het hipper maken van de polder. Helaas kon je het meeste niet doen vanwege corona", kijkt burgemeester Roger de Groot terug op de twee periodes.

Ondanks dat Nynke niet veel kon doen, heeft ze toch een leuke tijd gehad, met de intocht van Sinterklaas als hoogtepunt. Een politieke loopbaan ziet ze voorlopig niet zitten. "Als ik eerlijk ben niet, nee...", antwoordde ze op de vraag van De Groot of ze burgemeester wil worden. Televisiepresentatrice is meer iets voor haar.

Opvolger Ids wil zich onder meer inzetten voor meer speeltuinen, het liefst gemaakt van natuurlijke materialen. Ook wil hij mensen helpen, bijvoorbeeld door het wonen in de polder leuker te maken.