Nieuwe jeugdburgemeester Annika kijkt uit naar Sinterklaas

Gepubliceerd op: 11 juli 2023 11:07

Sanne van Steenbergen gaf haar ambtsketting maandagmiddag over aan Annika Hovinga uit Emmeloord. Die is nu de nieuwe jeugdburgemeester van Gemeente Noordoostpolder. Een deskundige jury selecteerde haar onlangs uit tien kandidaten.

Annika presenteerde een aantal idee├źn waarmee ze de Noordoostpolder wil verbeteren. Ze zou graag meer voor 'arme mensen' willen doen en denkt daarbij aan een dagje uit. Ook zou ze het goed vinden als de Voedselbank er meer gaat uitzien als een gewone supermarkt. Persoonlijk kijkt ze uit naar de intocht van Sinterklaas.

Dat vond haar voorgangster Sanne ook een van de hoogtepunten in het afgelopen najaar, zei ze bij het afscheid. Al vond ze het vliegen met een helikopter tijdens de opening van het Tulpenfestival nog leuker. Ook is ze blij met de folder die ze ontwierp. Daarmee wees ze inwoners op een meedoepakket van de gemeente. "Dat hebben we geweten. Je hebt heel veel mensen bereikt. Deze actie was heel succesvol", zei burgemeester De Groot bij het afscheid van Sanne.