Onderzoek naar subtropische toekomst Bosbad

Gepubliceerd op: 12 juli 2018 13:07

ONS droomt van een subtropisch zwembad in Emmeloord en ziet kansen daarvoor met de aanstaande renovatie van het Bosbad. De partij vond maandagavond in de gemeenteraad een meerderheid die een onderzoek wil naar de mogelijkheden.

Dit jaar komen er voorstellen voor renovatie van het zwembad in Emmeloord. Daarmee is een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid. ONS vindt het belangrijk dat het zwembad een impuls krijgt en daarmee ook de komende decennia een toekomst heeft. De partij kijkt bij het plan met een schuin oog naar Joure. Daar trekt een subtropisch zwembad jaarlijks 450.000 bezoekers, het Bosbad moet het momenteel met een derde daarvan doen.

Volgens raadslid Bert Aling zou een subtropisch zwembad of golfslagbad de Noordoostpolder verder op de kaart zetten. Hij wijst er ook op dat veel polderbewoners nu in Joure zwemmen. Het CDA vraagt zich af of een subtropisch zwembad in Emmeloord niet te ambitieus is. "Nog maar vier jaar geleden vroegen we ons af of we het buitenbad wel konden behouden", vindt Johan Goos.