Politiek krijgt najaarsplantje als bijdrage aan klimaatadaptatie

Gepubliceerd op: 21 november 2023 14:11

NOORDOOSTPOLDER – De gemeenteraadsleden gingen maandagavond met een najaarsplantje naar huis. Met dat cadeautje van het College van B en W kunnen ze zelf een bescheiden bijdrage leveren aan klimaatadaptatie. "Tobias van Dijk van ChristenUnie-SGP zei in de commissie dat we zelf het goede voorbeeld moeten geven. Daar draagt dit plantje aan bij", glimlacht wethouder Van Amersfoort.

De gemeenteraad stemde unaniem in met het zogenoemde Klimaatadaptieplan dat Van Amersfoort verdedigde. Daarin staan de gemeentelijke plannen die de polder moeten behoeden voor de gevolgen van klimaatverandering. Droge periodes en zware regenval wisselen elkaar steeds vaker af. Daarom moeten er meer locaties komen voor waterberging. En tegelijkertijd is meer groen nodig.

Tijdens de raadsvergadering was dit plan een hamerstuk. Tijdens de commissievergadering vroegen D66 en GroenLinks nog aandacht voor het nieuwe centrumdeel tussen Paardenmarkt en Lange Nering. Volgens die partijen is het daar beloofde groen nog niet gerealiseerd.