Raadvergadering op 14 april via videoverbinding

Gepubliceerd op: 07 april 2020 16:04

De gemeenteraad van Noordoostpolder vergadert dinsdagavond 14 april vanaf 19.30 uur via een videoverbinding. Fysiek vergaderen was door de coronamaatregelen niet mogelijk. De vergadering is voor iedereen live te volgen via deze website.

Vorige week donderdag hebben alle raadsleden meegedaan aan een testvergadering. Dat was best even spannend, maar de ervaringen waren positief. De raad ziet ernaar uit om weer met elkaar in gesprek te gaan en besluiten te nemen.

Videovergaderen wordt nu mogelijk gemaakt door de wetgever. Die mogelijkheid was er tot op heden niet waardoor politieke besluitvorming in deze tijd van Covid-19 stil heeft gelegen. Ook de gemeenteraadsleden blijven en werken zoveel mogelijk thuis.

Op de agenda van de gemeenteraad op 14 april staan o.a. de Nota van uitgangspunten Dokter Jansenlocatie, het Regionaal kader zorglandschap Wmo 2020-2026, een motie over de Lelylijn (CDA-D66) en een motie over Koopwoningen en 'buy to let' (PvdA). Zie 'vergaderingen' op deze website voor de volledige agenda en bijbehorende stukken.