Sanne van Steenbergen wordt de nieuwe jeugdburgemeester

Gepubliceerd op: 23 juni 2022 14:06

Om jongeren enthousiast te maken voor het ambt, maakte de gemeenteraad voor de basisscholen een lesbrief over de gemeente. En ook werd er een advertentie en een bericht op sociale media geplaatst. De aanwezige kandidaten mochten zichzelf en hun plannen als jeugdburgemeester gistermiddag presenteren met een filmpje en een muurkrant. Een selectiecommissie van raadsleden, de huidige jeugdburgemeester Ids Hammen en burgemeester Roger de Groot maakten op basis van de presentaties de keuze voor de 11-jarige Sanne.

De nieuwe jeugdburgemeester neemt het ambt pas aankomende september over van de huidige jeugdburgemeester Ids Hammen. In de raadsvergadering van 19 september wordt de nieuwe jeugdburgemeester officieel voor een jaar geïnstalleerd. Tijdens het jaar vervult de jeugdburgemeester een aantal taken en adviseert zij over zaken die kinderen aangaan.

Noordoostpolder heeft al vanaf mei 2015 een jeugdburgemeester. Yfke Osinga vervulde de functie als eerste. Zij benaderde de gemeente met de vraag of een jeugdburgemeester een goed idee zou zijn voor Noordoostpolder.