Speelplekken moeten geschikt zijn voor alle kinderen

Gepubliceerd op: 21 november 2023 16:11

NOORDOOSTPOLDER – Gemeente Noordoostpolder kijkt bij de realisatie van nieuwe speelplekken of die geschikt zijn voor kinderen met en zonder beperking. Bijna de hele gemeenteraad steunde een amendement van Politieke Unie die meer aandacht wil voor deze vorm van inclusiviteit.

Volgens wethouder Van Amersfoort gebeurt dat overigens nu ook al. Onder meer bij de aanleg van de nieuwe pumptrackbaan kijkt de gemeente of die geschikt is voor zoveel mogelijk kinderen. De wethouder wijst er wel op dat vermoedelijk niet alle locaties geschikt zijn voor inclusieve speelplekken.

Jongerenparticipatie
De gemeenteraad steunde ook een amendement van de PvdA. Die partij wil jongeren meer betrekken bij de politiek. Raadslid Henk van der Linde ziet daarvoor het liefst een Jongerenraad ontstaan. Dat hebben de collegepartijen ook afgesproken in het coalitieakkoord. Burgemeester De Groot is niet zo enthousiast over zo'n raad. Hij heeft geen goede ervaringen met zo'n initiatief. De Groot denkt onder meer dat de animo onder de jeugd niet groot is.