Stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar kan blijven rijden

Gepubliceerd op: 13 december 2022 13:12

De gemeenteraad gaat de Stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar (SZWEVE) ondersteunen met 5200 euro. Dankzij die bijdrage in de distributiekosten kan de stichting ruim driehonderd gezinnen in de Noordoostpolder van voedsel blijven voorzien. Alleen de VVD stemde tegen de motie van ONS, PvdA en GroenLinks.

Sigrid Bosman (ONS) trok zich het lot van de stichting aan. Twee dames van de stichting lichtten de politiek onlangs in over de geldproblemen. En dat op een moment dat meer mensen dan ooit op de stichting zijn aangewezen. Die bedient ook inwoners die niet terecht kunnen bij de Voedselbank, zoals daklozen en mensen die tijdelijk minder inkomen hebben omdat ze bijvoorbeeld zonder werk zitten.

Wethouder Gillissen wees de partijen er wel op dat ze met de steun afwijken van het bestaande financiƫle beleid. Nu steunt de gemeente organisaties alleen voor de langere termijn. Ook het CDA vindt de actie 'een beetje ad hoc', maar kan wel met de steun leven als de bijdrage als eenmalig en niet als structurele subsidie wordt beschouwd.

De VVD vreest vooral een precedentwerking. "De stichting doet heel goed werk, maar er zijn zoveel mensen die goed werk doen. Die kunnen we ook niet allemaal ondersteunen."