Vragen D66 en Politieke Unie over sloopplannen Rietstraat en Zeebiesstraat

Gepubliceerd op: 07 maart 2023 10:03

Volgens wethouder Van Steen maakt ook renovatie onderdeel uit van de plannen van woningbouwvereniging Mercatus met de Rietstraat en Zeebiesstraat. Dat antwoordde hij maandagavond op vragen van D66 en Politieke Unie. Een sloopvergunning voor de woningen in de oudste straten van Emmeloord is ook nog niet afgegeven.

Wim van Wegen (D66) vindt de voorgenomen sloop van de woningen getuigen van 'weinig historisch besef'. Hij wilde daarom net als Wiemer Haagsma (Politieke Unie) weten in hoeverre de gemeente betrokken is bij de plannen van Mercatus en hoe het verdere proces eruit gaat zien. Ook vraagt Van Wegen zich af of de gemeente de sloopplannen nog kan bijsturen.
Volgens Van Steen is Noordoostpolder daarover al in gesprek met Mercatus. "Wij zien juist kansen om het historische beeld te versterken of terug te brengen", aldus de wethouder. Hij wijst erop dat de gemeente Mercatus bewust heeft verzocht eerst het gesprek met bewoners aan te gaan. Pas daarna komt het onderwerp politiek op tafel. De gemeenteraad moet dan instemmen met het bestemmingsplan.

Ook moet het college straks een sloopvergunning afgeven. "Maar op de panden ligt op dit moment geen bescherming die het afgeven van een sloopvergunning kan tegenhouden", aldus Van Steen.