Griffie

Griffie

Contact informatie

Contact informatie:

tel.: (0527) 63 39 11

griffie@noordoostpolder.nl

De griffie(r)

De griffie is er voor de raad. Zij adviseert, ondersteunt en faciliteert de gemeenteraad en individuele raadsleden. Raadsleden hebben naast het raadswerk vaak een baan, bedrijf of studie.  Om alles in goede banen te leiden, staat de griffie de raadsleden bij. De griffie plant vergaderingen, zorgt voor volledige en juiste vergaderstukken en adviseert over voorstellen, werkwijze en/of aanpak.

De griffier is onafhankelijk en neutraal. Vanuit deze positie kan een griffier een raadslid professioneel bijstaan en adviseren. Om de belangen van de raad goed te kunnen waarborgen, werkt de griffier intensief samen met burgemeester en gemeentesecretaris en overlegt veelvuldig met directie, wethouders en beleidsmedewerkers. 
Ook de samenleving kan rekenen op de griffier. Zoeken inwoners en instanties contact met raad, fracties en/of raadsleden? Of willen ze gebruik maken van het spreekrecht? Dan staat de griffier voor hen klaar. 

Leden

Laatste tweets

 • Griffie tweet:

  Net zoals de Tweede Kamer afgelopen nacht, heeft onze raad ook over heel wat moties gestemd deze week. Alles is na… twitter.com/i/web/status/1…

  03-07-2020

 • Griffie tweet:

  Gemeenteraad draait aangekondigde bezuinigingen niet terug raad.noordoostpolder.nl/nieuws/gemeent…

  https://t.co/mp4iF2PlNN

  02-07-2020

 • Griffie tweet:

  Invoering recycle-tarief afvalinzameling raad.noordoostpolder.nl/nieuws/invoeri…

  https://t.co/Our7fjtfiA

  02-07-2020

 • Griffie tweet:

  Het laatste punt van dit politieke jaar wordt afgerond, zo besluit burgemeester Westmaas de raadsvergadering.

  30-06-2020

 • Griffie tweet:

  Meerderheid van de gemeenteraad vindt dat het oorlogsmonument verplaatst moet worden. Daarmee komt een einde aan een lange lijst moties.

  30-06-2020

Meer tweets van Griffie