Pagina afdrukken

Hieronder bevindt zich een afdrukvoorbeeld van de door u gekozen pagina.

Raadsinformatie gemeente Noordoostpolder

Gratis cursus Politiek Actief

Wilt u weten hoe de gemeenteraad zijn beslissingen neemt? Overweegt u zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018? Misschien wilt u iets in de gemeente voor elkaar krijgen, maar weet u niet hoe? Inwoners van gemeente Noordoostpolder kunnen een gratis cursus Politiek Actief volgen. De cursus start op 12 september 2017 in het gemeentehuis in Emmeloord. Aanmelden kan via griffier@noordoostpolder.nl.

Cursus Politiek Actief
De cursus Politiek Actief is bedoeld om de kennis over de lokale politiek te vergroten en om vaardigheden als debatteren te verbeteren. Daarnaast zijn de cursisten aanwezig bij een gemeenteraadsvergadering en kunnen zij een (korte) stage lopen bij een politieke partij.
In totaal zijn er vijf bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst heeft een ander thema:
- dinsdag 12 september: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
- dinsdag 19 september: De gemeente
- maandag 2 oktober: Debatteren
- maandag 9 oktober: De gemeenteraad
- maandag 16 oktober: RondeTafelGesprek en raadsvergadering

Meer informatie maandag 17 juli
Maandagavond 17 juli, om 19.00 uur wordt er meer informatie gegeven over de cursus. Iedereen is van harte welkom in het gemeentehuis om te ervaren of de cursus aanspreekt. Hiervoor hoeft men zich van te voren niet aan te melden.

Gemeenteraad beslist sneller

Vanaf april vergadert de gemeenteraad eens per drie weken zodat de besluitvorming  sneller kan gaan. De vergaderavond begint met een RondeTafelGesprek, waarin de voorstellen worden voorbesproken. Als tijdens het RondeTafelGesprek een meerderheid van de raadscommissie voor een besluit is, dan kan het onderwerp dezelfde avond - in de raadsvergadering - vastgesteld worden. Tot nu toe zaten er nog een paar weken tussen. Als de commissie vindt dat er toch gedebatteerd moet worden, dan gebeurt dat in de raadsvergadering drie weken later.

Live volgen
De agenda van het RondeTafelGesprek en de raadsvergadering leest u op onze site raad.noordoostpolder.nl.
U bent van harte welkom bij de raadsvergadering en het RondeTafelGesprek. U kunt deze  ook live volgen of terug te kijken via raad.noordoostpolder.nl.

Direct volgen op Twitter en Facebook
U kunt de raad van Noordoostpolder ook volgen op Twitter  twitter-16-square en via Facebook  facebook-16-square

Wilt u meepraten?
Wilt u meepraten over een raadsvoorstel? Dan kunt u zich op één van de volgende manieren aanmelden voor het RondeTafelGesprek.
1. Mail naar griffier@noordoostpolder.nl (ook voor algemene vragen over de raad).
2. Bel de griffier via telefoonnummer 06 48 13 46 14
3. Bij de voorzitter, voorafgaand aan de vergadering.
U kunt niet inspreken over onderwerpen die niet op de agenda staan en onderwerpen waartegen een bezwaar- of beroepsprocedure loopt.

Uw mening of idee onder de aandacht brengen?
Bij het Politiek Uurtje kunt u over allerlei onderwerpen uw verhaal kwijt bij de partijen die ieder hun eigen statafel hebben. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Het eerstvolgende Politiek Uurtje is maandag 18 september in het gemeentehuis in Emmeloord. Bekijk ook onderstaand filmpje eens.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over de gemeenteraad van Noordoostpolder? U kunt ze direct mailen aan: griffier@noordoostpolder.nl

Verslagen raadsvergadering 10 juli 2017

 

youtube-thumbnail        stemtzo-2