ChristenUnie-SGP krijgt een pumptrackbaan door de gemeenteraad

Gepubliceerd op: 05 juli 2022 10:07

Emmeloord krijgt binnen afzienbare termijn een pumptrackbaan. Dat is een soort kruising tussen een crossbaan en een skatepark. ChristenUnie-SGP kreeg maandag een nipte meerderheid in de gemeenteraad achter een ingediende motie. Die roept het college op om 100.000 euro uit te trekken voor de voorziening.

Volgens Anjo Simonse heeft de jeugd grote behoefte aan zo'n pumptrackbaan. Hij wijst op een petitie die door honderden jongeren ondertekend is. "Dit is een mooie workout voor jongeren en volwassen. Zelfs met een scootmobiel kun je over de baan", aldus Simonse.

Hij ziet de komst van een pumptrackbaan ook als een vorm van 'iets terugdoen aan jongeren die twee hele moeilijke jaren achter de rug hebben'. Daar wringt hem een beetje de schoen bij de tegenstemmers, die allemaal in de nieuwe coalitie zitten. Onder meer Arja Heerspink (Politieke Unie) wijst erop dat jongeren ongetwijfeld ook andere wensen hebben. Die zou ze liever eerst in kaart brengen. "Als jongeren en hun ouders echt zo enthousiast zijn over deze voorziening, kunnen ze ook eerst zelf het initiatief nemen", zegt Arja Heerspink.

Maayolein Goelema van het CDA vindt de baan juist 'een hele mooie aanvulling, tegen niet zulke hoge kosten'. Ook GroenLinks en D66 stemden voor de komst van de baan. Waar die komt, moet later blijken.