De gemeente Noordoostpolder zoekt, voor de periode van één schooljaar, een JEUGDBURGEMEESTER J/M

Gepubliceerd op: 30 mei 2018 08:05

De gemeente Noordoostpolder zoekt, voor de periode van één schooljaar, een

JEUGDBURGEMEESTER J/M

Wij zoeken doeners met een droom.
Kinderen uit Noordoostpolder, die niet op hun mondje zijn gevallen en het leuk vinden om met of namens de burgemeester de gemeente te vertegenwoordigen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten. Denk bijvoorbeeld aan de Boomplantdag, het ontsteken van de vlam op 4 mei en de ontvangst van Sinterklaas.

De Jeugdburgemeester mag ook meedenken met de politiek. Aan welke (jeugd)onderwerpen moeten we meer doen, zodat het nog leuker wordt om te wonen en leren in Noordoostpolder? En hoe wil je dat regelen? Een debat in de gemeenteraad, posters ophangen of andere kinderen interviewen?

Woon jij in Noordoostpolder, zit je in groep 7 van een basisschool of school voor speciaal onderwijs? Ben je enthousiast en niet bang voor grote groepen mensen te staan en kun je dan ook nog deze groep mensen toespreken? Dan ben jij de jeugdburgemeester die wij zoeken!

Vraag aan je ouders of je mag solliciteren en schrijf een brief aan burgemeester Aucke van der Werff, waarin je uitlegt waarom jij de beste jeugdburgemeester bent. Laat je ouders de brief mede ondertekenen en stuur de brief voor 14 juni 2018 naar Postbus 155, 8300 AD Emmeloord. Mailen mag ook naar: r.groenendijk@noordoostpolder.nl

Op woensdagmiddag 4 juli 2018 organiseren we een selectiemiddag, dus hou die datum vrij in je agenda! Je krijgt van ons op tijd bericht als je wordt uitgenodigd.