Gemeenteraad fel tegen betaald parkeren in het Waterloopbos

Gepubliceerd op: 29 februari 2024 14:02

De gemeenteraad is unaniem tegen het betaald parkeren in het Waterloopbos. Alle partijen roepen Natuurmonumenten op om af te zien van de invoering daarvan. Gesprekken van het College van B en W met de natuurorganisatie leverden tot dusver niets op.

Volgens Berthoo Lammers van ONS laat Natuurmonumenten de burger bloeden voor financiƫle tegenvallers. Hij wijst erop dat de gemeenteraad in 2017 akkoord ging met een cofinanciering van projecten in het Waterloopbos, op voorwaarde dat de toegang 'laagdrempelig en toegankelijk' zou blijven. Dat is volgens hem nu niet meer het geval. Bij invoering zou het Waterloopboos de enige locatie met betaald parkeren in de Noordoostpolder zijn.

Alle andere partijen zijn het met hem eens. "Een schandalige ontwikkeling waar de honden geen brood van lusten", vindt Marien van der Slikke (CDA) bijvoorbeeld. "Van de zotte", zegt ook VVD'er Halma. Op zijn verzoek gaf wethouder Van Amersfoort een klein inkijkje in de gevoerde gesprekken met Natuurmonumenten. "Die hebben nog niet aan onze wens voldaan. We gaan nu ook in gesprek met de provincie", aldus Van Amersfoort.