Gemeenteraad wil weten wat deelname aan Regio Zwolle precies oplevert

Gepubliceerd op: 06 juni 2023 09:06

Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van overheden, bedrijfsleven en onderwijs in onze regio. Alle partijen vinden dat de polder veel profijt heeft van het optrekken met de buren, bijvoorbeeld op economisch gebied. De komende jaren krijgt Regio Zwolle een steeds belangrijkere rol. De organisatie gaat bijvoorbeeld met de programma's duurzaam groeien, leefkwaliteit en bereikbaarheid aan de slag.

Als Gemeente Noordoostpolder aan die programma's meedoet, stijgt de bijdrage van 4,25 euro per inwoner naar 8,85 tot 9,34 euro in 2026. "Wij willen inzicht in wat de verschillende programma's voor de Noordoostpolder kunnen opleveren, zodat we onze samenwerking zo optimaal mogelijk benutten", zei Albertine Evers (Politieke Unie) bij het indienen van het amendement. "Het is gemeenschapsgeld en daar moeten we verstandig mee omgaan", vond ook CDA'er Geerts.

Alle partijen schaarden zich achter het amendement, wel met de nadrukkelijke kanttekening dat de gehele raad blij is met de regionale samenwerking.