Vacature: Raadsadviseur

Gepubliceerd op: 29 april 2024 10:04

De raadsgriffie van de gemeenteraad van Noordoostpolder is op zoek naar een
RAADSADVISEUR
Flexibele professional met hart voor de raad
Aantal uur: 28,8 I max. € 5.247,- bij 36 uur (schaal 10) I contract tijdelijk/vast I IKB 17,05%

De gemeenteraad wordt rechtstreeks gekozen door de inwoners. Daarmee vertegenwoordigen de 29 raadsleden, verdeeld over 8 fracties, de inwoners van Noordoostpolder. De gemeenteraad stelt de grote lijnen vast, neemt de beslissingen over de belangrijkste plannen voor Noordoostpolder en controleert of het college de maatregelen uitvoert zoals de gemeenteraad heeft besloten.

Achter de schermen van de gemeentepolitiek is de raadsgriffie de drijvende kracht die alles in gereedheid brengt voor de vergaderingen en besluitvorming van de gemeenteraad en zijn commissies. De taken van de griffie vormen een levendig palet: van adviserende steun aan de raad tot het vernieuwen en bewaken van procedures en het naadloos organiseren van logistieke ondersteuning.

Dit is geen gewoon team, maar een enthousiast en toegewijd gezelschap bestaande uit de griffier, twee raadsadviseurs en een griffiemedewerker. Zij vormen de ruggengraat van een goed functionerend besluitvormingsproces van de raad. Ze opereren onafhankelijk en vormen een essentiële schakel tussen de gemeenteraad, het college en de diverse belanghebbenden in onze gemeenschap.

Wat staat er op jouw takenlijst?
• Ondersteuning van twee dynamische raadscommissies;
• Verantwoordelijkheid nemen voor het voorbereiden van de onderwerpen die op de agenda van de raadscommissie staan, zodat de vergaderingen soepel verlopen;
• Kritische beoordeling van voorgestelde raadsstukken, vanuit het perspectief van zowel de griffie als de raad zelf;
• Als sparringpartner fungeren voor raadsleden, commissievoorzitters, de raadsgriffier, collega's van de griffie, collegeleden en medewerkers van de bestuursdienst;
• Actief bijdragen aan de groei en positie van zowel de raad en zijn commissies als de griffie;
• Vertegenwoordiging van de griffie in diverse overleggen en werkgroepen gerelateerd aan de commissies en het organiseren van relevante bijeenkomsten zoals werkbezoeken;
• Bij afwezigheid van de raadsgriffier vervang je die samen met je collega's;
• Opstellen van beleidsnotities voor de fractievoorzitters en de raad, in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen.

Wie zoeken we?
• Je bent gedreven en gepassioneerd als het gaat om het werk van de gemeenteraad en je hebt een intrinsieke interesse in politiek. Je hebt een scherp oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en weet deze goed in te schatten;
• Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en ervaring als raadsadviseur/commissiegriffier is een pré;
• Je bent een snelle denker en een vlotte schakelaar, zowel in je werkzaamheden als in je interactie met anderen;
• Empathie siert je en je bent ook standvastig en onafhankelijk in je adviezen;
• Communicatief ben je sterk, zowel mondeling als schriftelijk,
• Je bent integer en je hebt een scherp analytisch vermogen;
• Flexibiliteit is je tweede natuur, inclusief bereidheid om in de avonduren te werken wanneer raadsbijeenkomsten plaatsvinden.

Wat kun je van ons verwachten?
Samenwerking, uitdaging en ontwikkeling. We hebben een informele en collegiale werksfeer, waarin het samen werken aan optimale dienstverlening aan de raad centraal staat. We hebben variabele werktijden en uitgebreide cursus- en trainingsmogelijkheden. Daarnaast:
• Een afwisselende en uitdagende baan binnen een organisatie waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en wensen;
• Afhankelijk van je kennis en ervaring kun je doorgroeien tot een salaris van maximaal € 5.247,- bruto per maand (salarisschaal 10) bij een fulltime dienstverband;
• Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie;
• Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB bied je daarnaast de mogelijkheid om maximaal 5 weken bij te kopen;
• Deelname aan de pensioenregeling van het ABP;
• Een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer;
• Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de intentie deze na 1 jaar om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten?
Wil je je verdiepen in de gemeenteraad? Kijk dan op https://raad.noordoostpolder.nl. Meer over de gemeente Noordoostpolder is te vinden op www.noordoostpolder.nl.
Heb je nog vragen over de functie of de afdeling dan kun je contact opnemen met Robert Wassink, raadsgriffier, op 06-48134614.
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op Gabe of Sanne van het team recruitment via recruitment@noordoostpolder.nl

Enthousiast geworden?
Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button "solliciteren". Een assessment maakt deel uit van de procedure. Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ga jij het óók maken in de Noordoostpolder?
Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.
HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit d weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega's, inwoners en ondernemers?
Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!