Verkiezingssticker op de Poldertoren

Gepubliceerd op: 07 maart 2018 08:03

Sinds dinsdag 6 maart prijkt op de Poldertoren in Emmeloord een grote verkiezingssticker voor de gemeenteraadsverkiezingen. De sticker van ongeveer 5 meter breed bij 6 meter hoog is door de burgemeester op een hoogte van ongeveer 18 meter geplakt. Burgemeester Aucke van der Werff: "Op woensdag 21 maart bepalen de inwoners de toekomst van Noordoostpolder. Iedere stem is belangrijk. Ik hoop dat alle inwoners op deze dag hun stem uitbrengen."

Stem uitbrengen in Poldertoren

Op woensdag 21 maart is het voor alle inwoners boven de 18 jaar in Noordoostpolder mogelijk om hun stem uit te brengen in de Poldertoren. Op de begane grond is een stemlokaal ingericht. En wie na het stemmen over Noordoostpolder wil uitkijken, dat kan. Iedereen kan helemaal naar boven.

Poldertoren vertelt 21 maart het verhaal van de democratie

Speciaal op deze dag vertelt de Poldertoren ook het verhaal van de democratie in Noordoostpolder. In het voormalige museum op de tweede verdieping is een expositie ingericht met materiaal uit het gemeentearchief. U kunt hier bijvoorbeeld de stadsrechten bekijken, maar ook oude foto's van de poldercommissie en verkiezingsfoto's. 's Middags en 's avonds zijn er gidsen aanwezig die iets kunnen vertellen over de democratie in Noordoostpolder.

raad.noordoostpolder.nl voor stemadvies

Sinds kort staat de nieuwe website raad.noordoostpolder.nl online. Op deze site kunnen inwoners aan de hand van stellingen ontdekken welke politieke partij het best bij hun mening past. De stellingen zijn speciaal voor Noordoostpolder opgesteld. En bij iedere stelling is de motivatie van de partijen te lezen.

Ook geeft de site raad.noordoostpolder.nl een overzicht van de verschillende verkiezingsdebatten in de komende weken, de kandidatenlijsten, verkiezingsprogramma's van de partijen en hoe en waar je kunt stemmen. Kortom raad.noordoostpolder.nl kan inwoners ondersteunen bij het bepalen van hun keus op woensdag 21 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.