Werk & Welzijnsplein in oud bankgebouw aan de Deel

Gepubliceerd op: 25 april 2024 15:04

De gemeente trekt drie miljoen euro uit voor de begane grond van het oude bankgebouw aan de Deel 1. Daar is straks onder meer plek voor een Werk & Welzijnsplein voor maatschappelijke organisaties die vanuit het Dokter Jansen-terrein moeten verhuizen.

Ook krijgt de gemeente zelf werkplekken in het gebouw. De meeste partijen zijn enthousiast over het plan. "Een hele mooie locatie voor zo'n voorziening en een prima toevoeging voor het centrum", vindt Alex Tuinenga van Politieke Unie bijvoorbeeld. "Heel laagdrempelig en benaderbaar", zegt ook Bert Aling van ONS.

CDA en ChristenUnie-SGP zetten vraagtekens bij die conclusie. Zij wijzen op de parkeerdruk die in het centrum nu al hoog is. Marien van der Slikke (CDA) is ook bang voor de 'onoverzichtelijke financiële risico's'. Hij wijst erop dat meerdere plannen voor het gebouw niet van de grond zijn gekomen en dat de gemeente het desondanks als 'buitenkansje' krijgt aangeboden.

ChristenUnie-SGP vindt het idee van meerdere organisaties in één gebouw prima, maar hij vraagt zich af waarom dat niet in het Vlie kan. Ook hij wijst op de parkeerdruk. Volgens wethouder Van Steen volgt binnenkort de presentatie van een onderzoek naar de parkeersituatie in Emmeloord. Daar zou volgens hem uit blijken dat de problemen vooral in het weekeinde zijn en dus buiten de openingstijden van de Deel 1.