Gast van de Raad

Politiek: dichtbij of ver weg? Kom eens langs bij een vergadering van de gemeenteraad. De gemeenteraad behandelt veel onderwerpen die jou als inwoner van Noordoostpolder aangaan. Maar hoe werkt dat eigenlijk in de gemeenteraad? En hoe kun je invloed uitoefenen? De raadsleden leggen het je graag uit.

Het is voor de inwoners van de gemeente Noordoostpolder mogelijk als speciale gast een raadsvergadering bij te wonen. Voor de ‘Gast van de Raad’ is een speciaal programma opgesteld voorafgaand aan een raadsvergadering.

Tijdens de avond verwelkomt een aantal leden van de raad je om 17.30 uur in het gemeentehuis in Emmeloord. Tijdens het eten (soep en een broodje) vertelt de griffier je meer over de werkwijze van de gemeenteraad en wordt de agenda van de raadsvergadering doorgenomen. Je hebt alle gelegenheid om met de raadsleden te praten en vragen te stellen.

Vanaf de publieke tribune volg je daarna vanaf 19.30 uur (een deel van) de raadsvergadering. Na afloop horen de raadsleden graag wat je is opgevallen. Daarom is er na de vergadering de gelegenheid om onder het genot van een drankje in gesprek te gaan.

Heeft u interesse, meldt u dan aan via de griffie op het telefoonnummer (0527) 63 39 11 of per e-mail naar griffie@noordoostpolder.nl. We organiseren een avond 'Gast van de Raad' bij minimale aanmelding van 5 gasten.

Ook kan de gemeenteraad zelf inwoners uitnodigen om 'Gast van de Raad' te zijn.

Word jij ook gast van de raad?