nieuws

Lees hier het jaarverslag 2021 van de gemeenteraad Noordoostpolder.

Periode: 2023

Jaar geselecteerd: 2023

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017

Raadsleden Schrijver en Kromkamp beginnen nieuwe politieke partij en scheiden zich af: Kleurrijk Noordoostpolder is een feit

gisteren, 12:30

Gezien de recente ontwikkelingen in Noordoostpolder hebben raadsleden Sandra Schrijver (voormalig GroenLinks) en André Kromkamp (voormalig VVD) zich afgescheiden: samen zijn zij een nieuwe partij begonnen, Kleurrijk Noordoostpolder.

Lees meer

Informatiebijeenkomst stikstof en PAS-melders met gedeputeerde Harold Hofstra van provincie Flevoland

22 maart 2023

Op donderdag 23 maart om 19.30 uur organiseren we een #informatieavond in het gemeentehuis van Noordoostpolder over #stikstof en de problematiek rondom PAS-melders. Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen en meer te weten te komen over de stand van zaken rondom het gebiedsproces stikstof.

Lees meer

Uitnodiging Gast van de Raad op maandag 3 april

13 maart 2023

Politiek: dichtbij of ver weg? Kom eens langs bij een vergadering van de gemeenteraad. De gemeenteraad behandelt veel onderwerpen die jou als inwoner van Noordoostpolder aangaan. Maar hoe werkt dat eigenlijk in de gemeenteraad? En hoe kun je invloed uitoefenen? De raadsleden leggen het je graag uit.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen 20 maart

08 maart 2023

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 20 maart. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten

Lees meer

Vragen D66 en Politieke Unie over sloopplannen Rietstraat en Zeebiesstraat

07 maart 2023

Volgens wethouder Van Steen maakt ook renovatie onderdeel uit van de plannen van woningbouwvereniging Mercatus met de Rietstraat en Zeebiesstraat. Dat antwoordde hij maandagavond op vragen van D66 en Politieke Unie. Een sloopvergunning voor de woningen in de oudste straten van Emmeloord is ook nog niet afgegeven.

Lees meer

Gemeenteraad maakt tarieven restafval ‘rechtvaardiger’

07 maart 2023

Polderbewoners die hun restafval heel vaak naar de container brengen, gaan dat merken in de portemonnee. De gemeenteraad nam daarvoor maandagavond een amendement van Politieke Unie, ChristenUnie-SGP, VVD en CDA aan. Die partijen willen dat beter afval scheiden loont.

Lees meer

Gemeenteraad stuurt signaal over PAS-melders naar Den Haag

07 maart 2023

Minister Piet Adema van Landbouw kan een motie van de gemeenteraad op zijn bureau verwachten. De politiek in de Noordoostpolder wil dat er nog dit jaar een oplossing komt voor de problematiek van de PAS-melders. Mocht een structurele oplossing nog niet haalbaar zijn, dan moet de minister in ieder geval tijdelijke vergunningen aan de betrokken bedrijven geven, vindt de gemeenteraad.

Lees meer

Gemeenteraad Noordoostpolder bezoekt FlevoMeer bibliotheek

14 februari 2023

Gisteravond brachten de raadsleden van de gemeente Noordoostpolder een werkbezoek aan de FlevoMeer Bibliotheek onder leiding van directeur-bestuurder Hanneke Broekhuizen en regiomanager Angenita de Jong-Oosterink.

Lees meer

Gemeenteraad wil stressmomenten bij Wmo-indicatie wegnemen

31 januari 2023

Polderbewoners met een ‘levenslange onomkeerbare beperking’ krijgen wat de gemeenteraad betreft een Wmo-indicatie voor onbepaalde tijd. Ze hebben dan volgens Arja Heerspink van de Politieke Unie niet langer een jaarlijks ‘stressmoment’. De gemeenteraad schaarde zich achter een motie van Politieke Unie, CDA, PvdA en GroenLinks.

Lees meer

René van Amersfoort na bewogen raadsvergadering de nieuwe wethouder

31 januari 2023

René van Amersfoort is na een bewogen week en een emotionele raadsvergadering de nieuwe wethouder namens de PvdA. De gemeenteraad stemde met 17 voorstemmen en 11 tegenstemmen in met de benoeming. “Of ik er nog zin in heb? Ja, omdat ik weet dat ik dit kan. En goed ook…”, antwoordde de nieuwe wethouder op vragen vanuit de gemeenteraad.

Lees meer

Gemeenteraad akkoord met noodfonds voor verenigingen

31 januari 2023

Verenigingen en maatschappelijke organisaties in de Noordoostpolder die in de problemen komen door hoge energiekosten kunnen vanaf nu aanspraak maken op een bijdrage uit een noodfonds. De gemeenteraad stelde daarvoor maandagavond een half miljoen euro beschikbaar.

Lees meer

Gemeenteraad praat later over PAS-melders

31 januari 2023

De gemeenteraad stelde maandagavond behandeling van de CDA-motie 'PAS-melders Noordoostpolder in nood' uit. Dat gebeurde op initiatief van de Politieke Unie. "Wij vinden dit onderwerp zo belangrijk dat we er uitvoerig over willen spreken. En daarbij willen we belanghebbende partijen uitnodigen", aldus fractievoorzitter Wiemer Haagsma.

Lees meer

Gemeenteraad akkoord met nieuwe energietoeslag voor zelfde inwoners

31 januari 2023

Inwoners van de Noordoostpolder die vorig jaar een energietoeslag kregen, ontvangen binnenkort opnieuw een toeslag van vijfhonderd euro. De gemeenteraad bepaalde maandag dat deze polderbewoners zich niet zelf hoeven te melden. Inwoners die maximaal 130 procent van de bijstandsnorm verdienen komen voor het geld in aanmerking.

Lees meer