nieuws

Lees hier het jaarverslag 2021 van de gemeenteraad Noordoostpolder.

Periode: 2024

Jaar geselecteerd: 2024

2024 2023 2022 2021 2020

Nieuwe jeugdburgemeester wil meer aandacht voor de natuur

15 juli 2024

De Noordoostpolder heeft weer een nieuwe jeugdburgemeester. Luuk Groot Koerkamp uit Rutten heeft de ambtsketting het komende jaar om. Hij had maandagmiddag zijn klas van De Leeuwerik meegenomen naar de installatie in de gemeenteraad.

Lees meer

Gemeenteraad praat in najaar verder over het nachtleven

15 juli 2024

De gemeenteraad praat dit najaar verder over het nachtleven in de Noordoostpolder. Dan bekijken de partijen onder meer of een nachtburgemeester mogelijk kan zorgen voor een meer bruisende polder.

Lees meer

Noordoostpolder krijgt een motiemarkt

15 juli 2024

De Noordoostpolder krijgt een ‘motiemarkt’. Bewoners kunnen daarop een plan presenteren dat ze graag gerealiseerd willen zien. Volgens Politieke Unie en CDA brengt zo’n markt de inwoners van de polder dichterbij de politiek.

Lees meer

‘Lange aanrijtijd bij ongeval Nagelerweg samenloop van omstandigheden’

15 juli 2024

Dat de ambulances bij een fataal ongeval op de Nagelerweg relatief laat ter plekke waren, was een ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’. Dat antwoordde wethouder Jansen maandagmiddag op vragen van Arja Heerspink van de Politieke Unie.

Lees meer

CDA kritisch op aanstelling wethouder Jansen

15 juli 2024

Wout Jansen is ook de komende anderhalf jaar wethouder van de gemeente Noordoostpolder. Hij vervangt namens ONS Sacha Werkman die onlangs heeft aangegeven dat ze haar taken definitief neerlegt. Niet iedereen steunt de voordracht van Jansen: acht gemeenteraadsleden stemden tegen.

Lees meer

Inwoners en bezoekers Noordoostpolder gaan meer belasting betalen

15 juli 2024

De gemeenteraad heeft maandag de Onroerend Zaakbelasting (OZB) met 4,3 procent omhoog geschroefd. Daarmee kiest de politiek voor een hogere stijging dan het college die 2,5 procent voorstelde. Ook de toeristenbelasting gaat omhoog.

Lees meer

Wethouder ‘de boosheid voorbij’ over vertraging NuLelie

15 juli 2024

Wethouder Van Amersfoort is ‘de boosheid voorbij’ over de vertraging van de netuitbreiding Lelie (NuLelie). Dat antwoordde hij maandagmiddag op vragen van CDA’er Geerts. De vertraging heeft mogelijk gevolgen voor nieuwe woningbouwprojecten en plannen van ondernemers omdat stroomvoorziening geen zekerheid is.

Lees meer

Luuk Groot Koerkamp wordt de nieuwe jeugdburgemeester

20 juni 2024

Luuk Groot Koerkamp uit Rutten is aankomend schooljaar de nieuwe jeugdburgemeester van Noordoostpolder. Luuk is woensdagmiddag 20 juni gekozen uit acht kandidaten die aanwezig waren tijdens de selectiemiddag in het gemeentehuis.

Lees meer

Gemeenteraad zet streep door plan Paardenweg voor huisvesting arbeidsmigranten

06 juni 2024

De gemeenteraad zette maandagavond een streep door een plan aan de Paardenweg. Daar zou een huisvestingslocatie voor 144 arbeidsmigranten komen, maar een meerderheid van de partijen ziet teveel haken en ogen aan het plan.

Lees meer

Gemeenteraad vraagt aandacht voor ‘kwetsbare’ gemalen

06 juni 2024

De gemeenteraad is er niet gerust op dat bij langdurige stroomuitval de drie grote gemalen in de Noordoostpolder blijven werken. Daarom roepen de partijen de Veiligheidsregio op om een onderzoek te doen naar aanvullende beheersmaatregelen.

Lees meer

Vacature: Raadsadviseur

29 april 2024

De raadsgriffie van de gemeenteraad van Noordoostpolder is op zoek naar een Raadsadviseur: een flexibele professional met hart voor de raad.

Lees meer

Werk & Welzijnsplein in oud bankgebouw aan de Deel

25 april 2024

De gemeente trekt drie miljoen euro uit voor de begane grond van het oude bankgebouw aan de Deel 1. Daar is straks onder meer plek voor een Werk & Welzijnsplein voor maatschappelijke organisaties die vanuit het Dokter Jansen-terrein moeten verhuizen.

Lees meer

Politieke Unie kritisch op wegafsluitingen Emmeloord

25 april 2024

Politieke Unie is niet blij met de afsluitingen van de Randweg en de Kamperweg in Emmeloord. Volgens Tom Langenberg zorgt het dubbele wegenonderhoud voor gevaarlijke situaties en topdrukte in het centrum van Emmeloord.

Lees meer

Gemeenteraad schrikt van kosten ‘eigen’ onderzoek

25 april 2024

Wethouder van Amersfoort gaat proberen om een onderzoek naar alternatieve aansluitingen op de A6 stop te zetten. De gemeenteraad gaf in februari opdracht voor zo’n onderzoek, maar is nu ‘verbaasd’ over de kosten van bijna 24.000 euro. Volgens Politieke Unie wilde de raad een veel eenvoudiger onderzoek.

Lees meer

Weinig enthousiaste gemeenteraad toch akkoord met bouwplannen Creil

25 april 2024

De gemeenteraad ging maandagavond unaniem akkoord met een bestemmingsplanwijziging die de bouw van 49 woningen in Creil mogelijk maakt. Toch ontbreekt bij de partijen het enthousiasme over het plan. “We gaan schoorvoetend akkoord”, verwoordt VVD’er Halma de stemming.

Lees meer

Gemeenteraad stelt stimuleringsfonds voor CPO-projecten in

25 april 2024

De gemeenteraad ging maandagavond unaniem akkoord met een stimuleringsfonds voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Polderbewoners die samen een bouwplan willen ontwikkelen kunnen daaruit een bijdrage krijgen voor de aanvangskosten.

Lees meer

35 polderbewoners bieden te vaak restafval aan voor ‘een loopje’

25 april 2024

35 bewoners van hoogbouwcomplexen in Emmeloord hoeven niet de werkelijke kosten van hun afvalpatroon te betalen. Ze zouden dan meer dan duizend euro moeten betalen. “We gaan nog duidelijker maken dat hoe vaker de klep open gaat, hoe duurder het wordt”, zegt wethouder Jansen.

Lees meer

Wout Jansen beoogd tijdelijk vervanger wethouder Werkman

30 januari 2024

Naar aanleiding van de door overspanningsklachten afwezige wethouder Sacha Werkman heeft de ONS-fractie van Noordoostpolder de heer Wout Jansen voorgedragen als tijdelijke vervanger. Sinds november is Werkman afwezig. Ondanks de waarneming van belangrijke dossiers door de overige drie wethouders en de burgemeester, is de behoefte aan tijdelijke vervanging ontstaan omdat de herstelperiode van Werkman langer gaat duren dan gedacht.

Lees meer