nieuws

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van september van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten. Zij leggen uit waar het over gaat, vertellen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en waarom het een belangrijk besluit is. 'Op een laagdrempelige manier geven we zo onze inwoners én de raadsleden uitleg over waar een voorstel over gaat. We hopen zo de betrokkenheid te vergroten', aldus de burgemeester.

Via deze link kunt u de podcast beluisteren.

De commissievergaderingen vinden plaats op maandag 26 september.

Commissie commissie Woonomgeving (incl. vragenhalfuur) vanaf 19.00 uur.
Commissie commissie Bestuur, financiën en economische zaken vanaf 19.30 uur.
Commissie Samenlevingszaken vanaf 19.30 uur.

De vergaderingen zijn live te volgen via de website www.raad.noordoostpolder.nl.

 

Periode: 2022

Jaar geselecteerd: 2022

2022 2021 2020 2019 2018 2017

Podcast commissievergaderingen 28 november

21 november 2022

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 28 november van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten. Zij leggen uit waar het over gaat, vertellen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en waarom het een belangrijk besluit is.

Lees meer

Gemeenteraad doet een duurzaam schepje bovenop de Bosbad-miljoenen

18 november 2022

De gemeenteraad trekt nogmaals de portemonnee voor de renovatie van het Bosbad. Alle partijen nemen het voor lief dat de verbouwing geen 14 maar 21 miljoen euro gaat kosten. Unaniem namen ze donderdag ook nog een motie van D66, GroenLinks en ChristenUnie-SGP aan. De gemeenteraad gaat daarmee akkoord met een extra investering van 6 ton in duurzame maatregelen.

Lees meer

Gemeenteraad knipt het Noordoostpolderlicht niet aan

18 november 2022

De gemeenteraad zette donderdagavond het 'Noordoostpolderlicht' niet aan. CDA'er Jos Bus zou graag rond de komende dagen een verbindend licht tussen Emmeloord en de polderdorpen zien. In de Achterhoek zorgt zo'n initiatief al een aantal jaren voor een 'gevoel van saamhorigheid', aldus geboren Achterhoeker Bus.

Lees meer

Geen tijdelijke stop op huisvesting arbeidsmigranten in de dorpen

18 november 2022

Huisvesting van arbeidsmigranten in de kernen van de Noordoostpolder blijft gewoon mogelijk. CDA en Politieke Unie kregen donderdagavond in de gemeenteraad geen meerderheid voor een tijdelijke stop. Alleen Hylke Hekkenberg van GroenLinks zag zo’n stop ook zitten.

Lees meer

Raad blij met meer ondernemersvrijheid op zondag, ChristenUnie-SGP niet

18 november 2022

Ondernemers in de Noordoostpolder mogen vanaf nu zelf bepalen hoeveel zon- en feestdagen ze hun winkeldeuren openen. Dit tot teleurstelling van ChristenUnie-SGP. Die fractie vindt dat daarover meer gesprekken met inwoners en ondernemers hadden moeten worden gevoerd. “Dit besluit is met de oogkleppen opgenomen”, vindt fractievoorzitter Sjoerd de Boer.

Lees meer

Gemeenteraad ziet kansen voor ‘waterstoffabriek’ in de Noordoostpolder

15 november 2022

De gemeenteraad ziet goede kansen voor een waterstoffabriek in de Noordoostpolder. Een amendement van D66 werd door alle partijen omarmd.

Lees meer

Sluiting spoedpost Emmeloord ‘zorgelijke ontwikkeling’

15 november 2022

Dat het Antonius Ziekenhuis de spoedpost in Emmeloord ’s avonds en in het weekeinde sluit, is volgens wethouder Werkman een ‘zorgelijke ontwikkeling’.

Lees meer

ChristenUnie-SGP en GroenLinks krijgen inkomensgrens minimaregelingen niet omlaag

15 november 2022

ChristenUnie-SGP en GroenLinks probeerden maandag de inkomensgrens voor alle minimaregelingen in de Noordoostpolder te verhogen naar 130 procent van het minimumloon.

Lees meer

Gemeenteraad wil de lastendruk voor de afvalinzameling omlaag

15 november 2022

De gemeenteraad wil dat het college van B en W naar mogelijkheden zoekt om de afvalstoffenheffing omlaag te brengen.

Lees meer

Gemeenteraad reserveert 7 ton voor ‘fijn en veilig fietsen’

15 november 2022

De gemeenteraad reserveert 7 ton voor plannen die fietsen in de Noordoostpolder fijner en veiliger maken.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen oktober/november

27 oktober 2022

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van oktober/november van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten. Zij leggen uit waar het over gaat, vertellen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en waarom het een belangrijk besluit is.

Lees meer

Politiek Uurtje: maandag 24 oktober

24 oktober 2022

Heeft u een goed idee? Is er Iets dat u opvalt of wilt u uw mening ergens over geven? U bent van harte welkom om het te delen met de partijen uit de gemeenteraad. Dat kan tijdens het maandelijkse Politiek Uurtje op maandag 24 oktober.

Lees meer

Eerste editie Noordoostpolder-Urk Dag daagt politici uit over grenzen heen te kijken

20 oktober 2022

De gemeenten Noordoostpolder en Urk mogen elkaar best wat meer opzoeken om hun gezamenlijke belangen op de kaart te zetten. En: om elkaar te versterken helpt het dat er onderling begrip is voor elkaar – zeker bij gemeenten die zo'n verschillende historische achtergrond hebben. Om van dit alles serieus werk te maken vindt op donderdag 27 oktober bij Netl in Kraggenburg de allereerste Noordoostpolder-Urk Dag plaats.

Lees meer

Politiek Uurtje: maandag 24 oktober

17 oktober 2022

Heeft u een goed idee? Is er Iets dat u opvalt of wilt u uw mening ergens over geven? U bent van harte welkom om het te delen met de partijen uit de gemeenteraad. Dat kan tijdens het maandelijkse Politiek Uurtje op maandag 24 oktober.

Lees meer

Mogelijke extra steun voor sportverenigingen met hoge energielasten

11 oktober 2022

Gemeente Noordoostpolder onderzoekt hoe sportverenigingen die kampen met hoge energielasten geholpen kunnen worden. Dat antwoordde wethouder Gillissen maandagavond op vragen van CDA en D66. “We kijken wat we extra kunnen doen bovenop landelijke maatregelen”, aldus Gillissen.

Lees meer

COA heeft camping De Kei niet gekocht

11 oktober 2022

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft camping De Kei in Kraggenburg niet gekocht. Burgemeester De Groot ontkrachtte maandagavond in de gemeenteraad het gerucht dat volgens Wiemer Haagsma (Politieke Unie) rondgaat in het polderdorp.

Lees meer

Gemeenteraad akkoord met zoektocht naar nieuwe opvanglocatie

11 oktober 2022

Gemeente Noordoostpolder gaat op zoek naar een goede plek voor tijdelijke opvang van ‘nareizigers’. Dat is de uitkomst van een debat in de gemeenteraad over het aanmeldcentrum bij Bant. Een verzoek daarvoor van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wees de gemeenteraad maandagavond definitief af.

Lees meer

Werkbezoek aan het Cultuurbedrijf in Theater 't Voorhuys

30 september 2022

Gisteravond brachten raads- en commissieleden een bezoek aan het Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Theater 't Voorhuys. Tijdens dit bezoek gaf directeur-bestuurder Marcel Jansen uitleg over de ontwikkelingen in het Cultuurbedrijf.

Lees meer

Samen. Werken. – commissie Samenlevingszaken op bezoek bij de WerkCorporatie

30 september 2022

Gisteravond bracht de commissie Samenlevingszaken een bezoek aan het kantoor van de WerkCorporatie. Op de foto de presentatie over de (regionale) ontwikkelingen bij de WerkCorporatie door een veranderende arbeidsmarkt.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen september

21 september 2022

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van september van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten. Zij leggen uit waar het over gaat, vertellen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en waarom het een belangrijk besluit is.

Lees meer

Energietoeslag voor grotere groep polderbewoners

20 september 2022

Een grotere groep inwoners van de Noordoostpolder komt in aanmerking voor een energietoeslag. De gemeenteraad nam daarvoor maandagavond een motie van ChristenUnie-SGP, GroenLinks, CDA en PvdA aan. Dat betekent dat de energietoeslag nu bedoeld is voor mensen die maximaal 130 procent van het minimumloon verdienen. Eerder lag dat percentage op 120 procent.

Lees meer

Gemeenteraad spreekt niet over aanmeldcentrum dat er niet meer komt

20 september 2022

Een aangekondigde motie van Politieke Unie, VVD en ONS tegen de komst van een aanmeldcentrum in Bant bleek maandagavond niet meer nodig. Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) meldde eerder op de dag dat zo'n centrum voor asielzoekers niet meer in Bant komt.

Lees meer

Installatie Jeugdburgemeester Sanne van Steenbergen

15 september 2022

Sanne van Steenbergen uit Emmeloord wordt op maandag 19 september tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als de nieuwe jeugdburgemeester van Noordoostpolder. Ze is in juni gekozen uit vijf kandidaten tijdens de selectiemiddag in het gemeentehuis.

Lees meer

Gemeenteraad Noordoostpolder bezoekt aanmeldcentrum Ter Apel

14 september 2022

Op uitnodiging van de gemeenteraad van Westerwolde bezochten raadsleden uit Noordoostpolder vanmiddag het aanmeldcentrum van het COA in Ter Apel. De raadsleden van Westerwolde vinden het belangrijk om de raad van Noordoostpolder te vertellen over hun ervaringen.

Lees meer

Hoe stem ik?

01 januari 2022

Onlangs heeft u uw stempas(sen) ontvangen. Hiermee kunt u in elk stembureau binnen de gemeente stemmen. Op de stempas vindt u informatie over het dichtstbijzijnde stembureau en over wat u kunt doen als u zelf niet in de gelegenheid bent om te stemmen. Op deze site en achterop de kandidatenlijst vindt u een overzicht van alle stembureaulocaties. Wilt u op een bijzondere locatie stemmen? Stem dan in de Poldertoren!

Lees meer

Op wie stem ik?

01 januari 2022

Op wie stem ik

Lees meer

Waar stem ik?

01 januari 2022

In Noordoostpolder hebben we 26 stembureaulocaties. Hier kunt u uw stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum. Om het u makkelijk te maken vindt u op de stempas het adres van een stembureau bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen.

Lees meer