nieuws

Lees hier het jaarverslag 2021 van de gemeenteraad Noordoostpolder.

Periode: 2024

Jaar geselecteerd: 2024

2024 2023 2022 2021 2020 2019

Gemeenteraad wil meer onderzoek naar herinrichting A6-afslag

29 februari 2024

De gemeenteraad is nog niet overtuigd van de komst van verkeerslichten bij de A6-aansluiting op de Muntweg. Politieke Unie vreest dat die installaties voor wachttijden, frustraties en sluipverkeer door Emmeloord gaan zorgen.

Lees meer

Gemeenteraad fel tegen betaald parkeren in het Waterloopbos

29 februari 2024

De gemeenteraad is unaniem tegen het betaald parkeren in het Waterloopbos. Alle partijen roepen Natuurmonumenten op om af te zien van de invoering daarvan. Gesprekken van het College van B en W met de natuurorganisatie leverden tot dusver niets op.

Lees meer

Boerderijwindmolens mogen verder de hoogte in

29 februari 2024

Boerderijwindmolens mogen in de Noordoostpolder binnenkort tiphoogtes van maximaal dertig meter hebben, als het aan de gemeenteraad ligt. Bij de behandeling van de Concept-Omgevingsvisie diende Politieke Unie een amendement in om dat mogelijk te maken. Een meerderheid van de gemeenteraad ziet dat zitten.

Lees meer

Gemeenteraad enthousiast over woningbouw aan de Pilotenweg

29 februari 2024

De gemeenteraad is enthousiast over een kleinschalig woningbouwplan aan de Pilotenweg. Woningbouwvereniging Mercatus kan daardoor veertig woningen realiseren voor mensen die om een tijdelijk huis staan te springen en een projectontwikkelaar dertig tiny houses. Door dit plan moet zorgboerderij Groeizaam andere grond krijgen om hun activiteiten voort te kunnen zetten.

Lees meer

Gemeenteraad komt niet toe aan beleid huisvesting arbeidsmigranten

29 februari 2024

De gemeenteraad kwam maandagavond niet meer toe aan behandeling van het Beleid Huisvesting Arbeidsmigranten. Door de volle agenda konden niet alle geplande onderwerpen aan bod komen.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen 11 maart

26 februari 2024

Luister naar de nieuwe ⁠⁠podcast⁠⁠ over de inhoud van de ⁠⁠commissievergaderingen van maandag 11 maart. Burgemeester Roger de Groot neemt in de podcast samen met de beleidsmedewerkers de onderwerpen door die op de agenda staan van de commissievergaderingen.

Lees meer

Nog geen duidelijkheid over gelden rond Spreidingswet

14 februari 2024

Het is nog onduidelijk hoeveel geld de gemeente van het Rijk krijgt rondom de invoering van de Spreidingswet. Dat antwoordde burgemeester De Groot maandagavond in de commissie Woonomgeving op vragen van Alex Tuinenga van de Politieke Unie.

Lees meer

Donderdag gesprek met Natuurmonumenten over betaald parkeren in Waterloopbos

14 februari 2024

Gemeente Noordoostpolder heeft donderdag een gesprek met Natuurmonumenten over de invoering van betaald parkeren in het Waterloopbos. Dat meldde wethouder Van Amersfoort maandagavond in de Commissie Woonomgeving op vragen van André Kromkamp (VVD).

Lees meer

CDA wil ‘zorgplicht’ voor werkgevers toevoegen aan Beleid Huisvesting Arbeidsmigranten

14 februari 2024

Werkgevers hebben na het einde van een dienstverband een zorgplicht voor de huisvesting van een buitenlandse arbeiders. Dat vindt althans CDA’er Jos Bus. Hij vindt dat zo’n zorgplicht onderdeel moet zijn van het beleid Huisvesting Arbeidsmigranten dat de gemeenteraad eind deze maand vermoedelijk vaststelt.

Lees meer

Veel enthousiasme over routekaart naar de nabije toekomst

14 februari 2024

De gemeenteraad gaat eind deze maand instemmen met de zogenoemde Ontwerp-Omgevingsvisie 2050. Dat is een soort routekaart naar de toekomst van de Noordoostpolder. In de Commissie Woonomgeving kon het plan maandagavond op veel enthousiasme rekenen.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen 12 februari

01 februari 2024

Luister naar de nieuwe ⁠⁠ podcast⁠⁠ over de inhoud van de ⁠⁠commissievergaderingen van maandag 12 februari. Burgemeester Roger de Groot neemt in de podcast samen met de beleidsmedewerkers de onderwerpen door die op de agenda staan van de commissievergaderingen.

Lees meer

Geen duidelijkheid voor Stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar

31 januari 2024

Stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar (SZWEVE) weet nog niet of Gemeente Noordoostpolder een eenmalige bijdrage van 6750 euro gaat overmaken. Een stemming in de gemeenteraad eindigde maandagavond in een gelijkspel (14 stemmen voor, 14 stemmen tegen), waardoor de politiek zich in de volgende vergadering nog een keer moet uitspreken.

Lees meer

Gemeenteraad Noordoostpolder wil snelle oplossing voor haperend openbaar vervoer

31 januari 2024

De gemeenteraad van de Noordoostpolder nam maandagavond unaniem een motie van Politieke Unie over het haperende busvervoer aan. Er moet snel een oplossing komen voor de problemen, schrijven de partijen aan de provincie.

Lees meer

Geen extra attracties, wel meer banen in nieuw Bosbad

31 januari 2024

De gemeenteraad zette maandagavond alle seinen voor een nieuw Bosbad op groen. Het zwemcomplex in Emmeloord krijgt straks met acht banen ook meer ruimte dan in het oorspronkelijke plan. Extra ‘recreatieve faciliteiten’ komen er niet. Buiten ONS vinden alle partijen dat te duur.

Lees meer

Wout Jansen beoogd tijdelijk vervanger wethouder Werkman

30 januari 2024

Naar aanleiding van de door overspanningsklachten afwezige wethouder Sacha Werkman heeft de ONS-fractie van Noordoostpolder de heer Wout Jansen voorgedragen als tijdelijke vervanger. Sinds november is Werkman afwezig. Ondanks de waarneming van belangrijke dossiers door de overige drie wethouders en de burgemeester, is de behoefte aan tijdelijke vervanging ontstaan omdat de herstelperiode van Werkman langer gaat duren dan gedacht.

Lees meer