nieuws

Lees hier het jaarverslag 2021 van de gemeenteraad Noordoostpolder.

Periode: 2021

Jaar geselecteerd: 2021

2024 2023 2022 2021 2020

Vacature Extern lid van de Rekenkamercommissie

25 oktober 2021

De gemeente Noordoostpolder (ruim 48.000 inwoners) heeft een rekenkamercommissie die bestaat uit drie raadsleden en drie externe leden, onder wie de voorzitter. De externe leden worden voor een periode van zes jaar benoemd. Er ontstaat per 1 januari 2022 een vacature voor een extern lid van de rekenkamercommissie

Lees meer

Podcast commissievergaderingen 25 en 26 oktober

21 oktober 2021

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 25 en 26 oktober van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten. Zij leggen uit waar het over gaat, vertellen wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en waarom het een belangrijk besluit is

Lees meer

CDA wil actie tegen fietsers Lange Nering

12 oktober 2021

De politie gaat actiever optreden tegen fietsers in de Lange Nering. Dat zei burgemeester De Groot maandagavond na vragen van het CDA. Volgens Johan Goos is de situatie in de winkelstraat nu onveilig voor wandelaars.

Lees meer

Gemeenteraad ziet niets in meer kaders voor dorpsbesturen

12 oktober 2021

De gemeenteraad heeft geen behoefte aan veranderingen in de samenwerking met de dorpsbesturen. Een motie van de PvdA kreeg maandagavond bij de behandeling van het Rekenkamerrapport over de Dorpsvisies geen enkele steun. Raadslid Henk van der Linde zou de dorpsbesturen wat meer ‘handvatten’ willen meegeven.

Lees meer

Podcast commissievergaderingen 27 en 28 september

23 september 2021

Burgemeester de Groot lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 27 en 28 september van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten.

Lees meer

Ids Hammen wordt de nieuwe jeugdburgemeester

08 juli 2021

Ids Hammen uit Ens is aankomend schooljaar de nieuwe jeugdburgemeester van Noordoostpolder. Ids is gistermiddag gekozen uit de in totaal 7 kandidaten die aanwezig waren tijdens de selectiemiddag in het gemeentehuis.

Lees meer

Gemeenteraad unaniem achter plan voor leerpaleis

08 juni 2021

De gemeenteraad zette maandag het sein op groen voor de VO-Campus. Dat betekent dat vermoedelijk vanaf 2026 alle leerlingen van het voortgezet onderwijs lessen volgen aan de Espelerlaan. Bij de volgende raadsvergadering moet de politiek wel opnieuw stemmen over een motie van GroenLinks, ChristenUnie-SGP en CDA. Die hopen op kansen voor een energieneutraal scholencomplex.

Lees meer

Starters kunnen nu ook lenen voor nieuwbouwwoning

08 juni 2021

Starters op de woningmarkt kunnen met de starterslening nu ook een nieuwbouwwoning kopen in de Noordoostpolder. De gemeenteraad nam daarvoor maandag een amendement aan van Politieke Unie, ONS en GroenLinks. Tot dusver is de starterslening alleen beschikbaar voor bestaande woningen.

Lees meer

Gemeenteraad: ruimte zonnevelden niet onbegrensd

08 juni 2021

Er zit een grens aan de ruimte voor zonnevelden in de Noordoostpolder. Een meerderheid van de gemeenteraad wil de ‘beste landbouwgrond van Nederland’ niet onbeperkt opofferen voor duurzame energie-opwekkers. Een meerderheid van de gemeenteraad schaarde zich daarom maandag achter een motie van CDA, ChristenUnie-SGP, ONS en VVD.

Lees meer

Bouwplan Onder de Toren weer een stap verder

08 juni 2021

De gemeenteraad stemt in met een ‘verklaring van geen bedenkingen’ die de bouw van een kantoor en zestien appartementen aan de Koning Julianastraat mogelijk maakt. Dertig omwonenden zijn tegen dat plan. In de gemeenteraad kreeg het collegevoorstel uiteindelijk alleen niet de steun van ONS, SP en PvdA.

Lees meer

18 sollicitanten voor jeugdburgemeester

07 juni 2021

Gemeente Noordoostpolder zoekt voor het schooljaar 2021- 2022 een nieuwe jeugdburgemeester. Maar liefst 18 kinderen gaven gehoor aan de oproep om te solliciteren. De jeugdburgemeester vertegenwoordigt de gemeente, samen met de burgemeester, bij officiële gebeurtenissen en heeft daarnaast een eigen project om de gemeente nog aantrekkelijker te maken.

Lees meer

Burgemeester Roger de Groot krijgt ambtsketen omgehangen door zijn vrouw bij installatie als burgemeester van Noordoostpolder

01 juni 2021

Vanaf vandaag, 1 juni 2021 heeft de gemeente Noordoostpolder een nieuwe burgemeester. De heer R.T. (Roger) de Groot is vanavond door de commissaris van de Koning, de heer Verbeek, geïnstalleerd. Dit gebeurde in een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis in Emmeloord.

Lees meer

Podcast als introductie op de commissievergaderingen van 25 26 en 27 mei

20 mei 2021

Burgemeester Westmaas lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 25, 26 en 27 mei van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten.

Lees meer

Gemeente Noordoostpolder zoekt Jeugdburgemeester

30 april 2021

De gemeente Noordoostpolder zoekt voor het schooljaar 2021-2022 een JEUGDBURGEMEESTER J/M De jeugdburgemeester komt uit Noordoostpolder, is niet op zijn of haar mondje gevallen en vindt het leuk om met of namens de burgemeester de gemeente te vertegenwoordigen. Zoals bij festivals, op de Boomplantdag, tijdens Koningsdag en bij de ontvangst van Sinterklaas.

Lees meer

Gemeenteraad akkoord met verzachtingsmaatregelen

29 april 2021

De gemeenteraad stemde woensdagavond in met ´verzachtingsmaatregelen´ die de bezuinigingen verzachten. Dit betekent dat Noordoostpolder de komende twee jaar negen ton minder bezuinigt dan eerder aangekondigd.

Lees meer

Gemeenteraad stemt in met plannen voor de Poldertoren

29 april 2021

De gemeenteraad trekt 1,4 miljoen euro uit voor de renovatie van de Poldertoren. Alleen de SP stemde woensdagavond tegen. Die partij vindt de financiële risico’s van de plannen te groot en wil niet zoveel gemeenschapsgeld in het project stoppen.. Ondanks de tegenstem kreeg de SP het wel voor elkaar dat meer zekerheid in het raadsbesluit werd opgenomen.

Lees meer

Discussie over locatie station veel te vroeg

29 april 2021

Over de locatie voor een mogelijk NS-station in Emmeloord is nog niet gesproken. Dat antwoordde wethouder Anjo Simonse woensdagavond in de gemeenteraad op vragen van de Politieke Unie. Fractievoorzitter Toon van Steen wijst erop dat de Lelylijn plotseling volop in de media-schijnwerpers staat en dat de gemeente daarom nu alert moet zijn.

Lees meer

Podcast als introductie op de commissievergaderingen van 19 20 en 21 april

12 april 2021

Burgemeester Westmaas lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 19, 20 en 21 april van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten.

Lees meer

Gratis cursus Politiek Actief

06 april 2021

Wilt u weten hoe de gemeenteraad zijn beslissingen neemt? Overweegt u zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022? Wilt u iets in de gemeente voor elkaar krijgen, maar weet u niet hoe? Inwoners van gemeente Noordoostpolder kunnen een gratis cursus Politiek Actief volgen. De cursus wordt in mei en juni gehouden in het gemeentehuis te Emmeloord.

Lees meer

Aanbeveling nieuwe burgemeester voor Noordoostpolder

30 maart 2021

De heer R.T. (Roger) de Groot uit Zuidwolde wordt bij de commissaris van de Koning aanbevolen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. De gemeenteraad heeft dit besluit dinsdag 30 maart genomen in een besloten raadsvergadering, op voorstel van de vertrouwenscommissie. De heer De Groot is 54 jaar, getrouwd en heeft drie dochters. Hij is sinds 2012 burgemeester van gemeente De Wolden in Drenthe.

Lees meer

Discussie over toekomst lichtkunstwerk voorlopig gedoofd

30 maart 2021

De gemeenteraad tornt voorlopig niet aan het lichtkunstwerk op de Deel. Politieke Unie, ONS, ChristenUnie-SGP en de SP willen met het oog op forse reparatiekosten praten over de toekomst van het kunstwerk en daarom voorlopig geen bedrag begroten. Een amendement daarvoor werd met 15 tegen 14 stemmen afgeschoten.

Lees meer

Gemeenteraad schuift discussie minimumloon door naar Den Haag

30 maart 2021

Als het aan PvdA en SP ligt, koopt gemeente Noordoostpolder alleen in bij bedrijven die arbeidskrachten minimaal 14 euro per uur betalen. Een motie die dat mogelijk moest maken, kreeg maandagavond echter geen steun in de gemeenteraad. De andere partijen vinden verhoging van het minimumloon een onderwerp voor de landelijke politiek.

Lees meer

Podcast als introductie op de commissievergaderingen 15 16 en 17 maart

08 maart 2021

Burgemeester Westmaas lanceert een podcast over de inhoud van de commissievergaderingen van 15, 16 en 17 maart van de gemeenteraad. Hij neemt de agenda's door en praat met beleidsmedewerkers die het voorstel hebben gemaakt en in de podcast toelichten.

Lees meer

Niet nog meer stemmogelijkheden in Noordoostpolder

02 maart 2021

Polderbewoners kunnen bij de Tweede Kamerverkiezingen stemmen bij tien extra stembureaus. Nog meer stemmogelijkheden zit er volgens burgemeester Westmaas niet in. Een meerderheid van de gemeenteraad is het met hem eens en steunde daarom een motie van SP en ONS niet.

Lees meer

Noordoostpolder wil weten wat verdubbeling N50 tot Ramspol kost

02 maart 2021

De gemeenteraad van Noordoostpolder wil een kostenraming van de verdubbeling van de N50 tussen Kampen-Noord en Ramspol. Alle raadsleden schaarden zich achter een motie van CDA, GroenLinks, PvdA en D66. Ze vinden het een gemiste kans als alleen onderzoek wordt gedaan naar de verdubbeling van de weg tussen Hattemerbroek en Kampen-Zuid.

Lees meer

Gemeenteraad Noordoostpolder presenteert u het jaarverslag gemeenteraad 2020

04 februari 2021

De gemeenteraad Noordoostpolder presenteert u met gepaste trots het eerste jaarverslag van de gemeenteraad Noordoostpolder. We blikken daarin terug op een buitengewoon bijzonder jaar 2020.

Lees meer

Politiek Uurtje voorlopig digitaal

28 januari 2021

Heeft u een goed idee? Is er iets dat u opvalt of wilt u uw mening ergens over geven? U bent van harte welkom om het te delen met de partijen uit de gemeenteraad. Dat kan tijdens het maandelijkse Politiek Uurtje.

Lees meer

Meerderheid gemeenteraad ziet nut extra koopzondagen niet

26 januari 2021

Levensmiddelenwinkels in de Noordoostpolder kunnen tijdens de avondklokperiode geen gebruikmaken van extra koopzondagen. Volgens de PvdA zouden zondagse winkelopeningen de volle supermarkten op zaterdag tegengaan, maar een meerderheid van de gemeenteraad ziet dat anders.

Lees meer

Gemeenteraad legt winstmarge zorgondernemers aan banden

26 januari 2021

Zorgondernemers die voor gemeente Noordoostpolder werken, mogen maar een kleine winstmarge behalen. Een krappe meerderheid van de gemeenteraad schaarde zich maandagavond tijdens de behandeling van het nieuwe beleidsplan Sociaal Domein achter een amendement van VVD. De liberalen kregen steun van Politieke Unie, GroenLinks, SP en ONS.

Lees meer

Achttien gedupeerden toeslagenaffaire wonen in Noordoostpolder

26 januari 2021

Binnen gemeente Noordoostpolder wonen achttien gedupeerden van de toeslagenaffaire. Dat antwoordde financieel wethouder Wijnants maandagavond op vragen van de PvdA. Die partij wilde weten wat de affaire waarover het kabinet onlangs struikelde voor de Noordoostpolder betekent.

Lees meer

17 kandidaten voor burgemeestersambt Noordoostpolder

05 januari 2021

Voor de vacature van burgemeester van de gemeente Noordoostpolder hebben 17 personen hun belangstelling getoond. Onder de sollicitanten bevinden zich 5 vrouwen en 12 mannen.

Lees meer