W.C. Haagsma

Naam: W.C. Haagsma

Fractievoorzitter, Politieke Unie
Voorzitter, Raadscommissie WO
Raadslid, Raadscommissie WO
w.haagsma@noordoostpolder.nl
Fractievoorzitter Actief sinds 30 mrt. 2022 Bekijk pagina

Algemeen

Ik ben Wiemer Haagsma, in 1956 geboren in het mooie Gaasterland en in 1965 met mijn ouders verhuisd naar de Voorsterweg bij Marknesse. Na de lagere school in Marknesse en de CSG in Emmeloord heb ik de PABO in Sneek gevolgd. Ik ben mijn carrière als ‘meester’ gestart in Staphorst. Toen ik daar ruim 20 jaar voor de klas had gestaan ben ik overgestapt naar De Lichtboei in Emmeloord en vervolgens naar het Emelwerda College in Emmeloord. Zo was ik terug op de school waar ik de Havo gevolgd heb.

Ik heb samen met mijn vrouw enkele jaren in Staphorst gewoond, maar toen we de kans kregen om een woning aan de Voorsterweg te kopen hebben we dat snel gedaan. ‘Buiten wonen’ bevalt ons beter prima. Wij hebben drie kinderen die inmiddels uitgevlogen zijn.

Ik ben enkele periodes raadslid geweest en de afgelopen twee termijnen was ik wethouder. Ik was van plan om nu te stoppen, maar omdat ik veel voorkeursstemmen kreeg heb ik toch besloten weer plaats te nemen in de raad.

“Denk mee als er veranderingen in je omgeving plaatsvinden”, dat is voor mij de reden geweest waarom ik indertijd naar het gemeentehuis ging. Ik bemoeide me met plannen voor het Waterloopbos. Ik heb toen ervaren hoe belangrijk het is dat raadsleden echt luisteren naar bewoners. Luisteren betekent niet dat je iedereen gelijk geeft, als je een afwijzing maar met argumenten onderbouwt.

De slogan van de Politieke Unie is “Denken in kansen”. Wij zoeken graag naar mogelijkheden om plannen van initiatiefnemers  mogelijk te maken. Zo’n zoektocht levert energie en creativiteit op. Een regeltje zoeken waarmee je een initiatief verbiedt levert ook energie op, maar dat is negatieve energie en daarmee help je elkaar niet vooruit. Ons verkiezingsprogramma heeft de titel; “Denken in kansen. Met hart voor U én onze polder”. Op onze slogan en de titel van ons programma kunt u mij en andere fractieleden aanspreken.

Doe dat gerust! 06-22634229

Nevenfuncties

  • Vrijwillig Boswachter Natuurmonumenten (onbetaald)
  • Vrijwilliger SVM (Voetbalclub) in Marknesse (onbetaald)

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 30 mrt. 2022 Fractievoorzitter, Politieke Unie
  • Actieve functie Voorzitter, Raadscommissie WO
  • Actief sinds 31 mei 2022 Raadslid, Raadscommissie WO

2022

  • Onbekend - 30 mei 2022 Wethouder, College

2014

  • Onbekend - 08 mei 2014 Fractievoorzitter, Politieke Unie
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Stemmingen

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens